Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Demnächst

Heute 19:30 Incl. garderobe Quattro Stagioni
Leerlingen Kottenpark
Verkoop extern
20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje Ruysdael Kwartet speelt BBB
Ruysdael Kwartet
Tickets
20:30 Incl. garderobe Leids Cabaret Festival
Finalistentour 2024
Uitverkocht
Demain 20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje Daphnis et Chloé
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Tickets
20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje 40 jaar Jubileumtour
Slagerij van Kampen
Tickets
Vollständige Agenda anzeigen

Nieuws

Hans Klok op theatertournee met magische show Face the Future

ENSCHEDE - Op 16, 17 en 18 oktober komt de snelste illusionist ter wereld naar het Wilminktheater in Enschede en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De kaartverkoop is nu gestart.

Mi 17 Apr 2024

Jurrian van Dongen wint voor de derde keer de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied

ENSCHEDE – Jurrian van Dongen is voor het derde jaar op rij de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied. Met het lied Je weet dat je wat mist, geschreven voor Het Klokhuis, maakte hij grote indruk op de jury. Maandagavond 15 april kreeg hij de prijs uitgereikt tijdens een feestelijk gala in het Muziekcentrum in Enschede, ter afsluiting van de jaarlijkse Kindermuziekweek.

Mo 15 Apr 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024

ENSCHEDE - De Buma Kindermuziekprijs 2024 gaat naar Herman van Veen. De prijs is in het leven geroepen door Buma Cultuur en gaat jaarlijks naar een componist-muzikant die zich gedurende een langere periode met ziel en zaligheid heeft ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek. De Buma Kindermuziekprijs benadrukt het belang van muziek voor de allerjongsten. 

Mo 15 Apr 2024

Genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2024 bekend

ENSCHEDE – Steven Wouterlood, Jurrian van Dongen en Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein zijn (in willekeurige volgorde) de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2024. De winnende tekstschrijver(s) wordt maandag 15 april bekendgemaakt in het Muziekcentrum in Enschede.

Fr 5 Apr 2024

Podia moeten een veilige plek zijn voor iedereen

ENSCHEDE - Met zorg zien we dat er in onze huizen en op onze podia in toenemende mate sprake is van incidenten die door polarisatie zijn ingegeven. Iedereen, van makers tot medewerkers en publiek, moet veilig zijn binnen onze huizen en op onze podia.

Di 2 Apr 2024

Jesus Christ Superstar gaat als de brandweer: award voor 150.000 kaartjes

ENSCHEDE - De kaarten voor Jesus Christ Superstar vliegen de deur uit. De alom geprezen rockmusical, van 1 tot en met 5 mei liefst zes keer te zien in het Wilminktheater in Enschede, heeft deze week een VVTP Diamanten Ticket Award gekregen voor de verkoop van meer dan 150.000 kaarten. Een verraste producent Albert Verlinde kreeg de award uitgereikt tijdens een uitzending van Vandaag Inside.

Do 22 Feb 2024

Achter het doek