Knock-Out

Jakop Ahlbom Company in samenwerking met ISH Dance Collective en DeLaMar theater
Louter lovende woorden voor vijf sterren ★★★★★ voorstelling: 'Actietheater Knock-Out slaat in één klap raak'
Di. 24 Okt 2023 und Mi. 25 Okt 2023
Di. 24 Okt 2023
und
Mi. 25 Okt 2023

Alle fysieke grenzen worden opgerekt in turboslapstickvoorstelling Knock-Out

Na de internationale successen Horror en Lebensraum presenteert Jakop Ahlbom Company Knock-Out. Deze fysieke turboslapstickvoorstelling, geschikt voor publiek van 14 jaar en ouder, zal te zien zijn op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober in de Pay. Zaal van het Wilminktheater. Ruim een week eerder is, in Concordia, als opwarmer de film Drunken Master te zien.

Knock-Out is geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quentin Tarantino en Jackie Chan, en gaat over hebzucht en gierigheid. Het belooft een opwindende en humoristische ervaring te worden voor de oudere kijkers die van actie, humor en een vleugje spanning houden. 

In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

Het verhaal: De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

De Telegraaf geeft vijf sterren ★★★★★: ‘’Actietheater Knock-Out slaat in één klap raak.’’
Ook de Volkskrant geeft de maximale vijf sterren ★★★★★: ‘’De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd.’’
Het Parool blijft niet achter: ‘’Uitzinnige ode aan de klassieke knokfilm.’’
De Theaterkrant schrijft: ‘’Een meesterlijke mix van dans en vechtsporten.’’
Tenslotte NRC: ‘’Een knokpartij die zijn weerga niet kent.’’

Jakop Ahlbom en ISH Dance Collective te gast in Waarom gaan we niet vaker? 

In het nieuwe NPO-programma Waarom gaan we niet vaker? laat Peter Pannekoek zien wat voor moois er in het theater staat. Elke aflevering worden twee voorstellingen uitgelicht en verplaatst van het toneel naar een verrassende locatie in de echte wereld. Hij voert gesprekken met collega's over het vak, hun inspiratie en slechte recensies.
De dansers van Knock-Out hebben de eer om als eerste te verschijnen. Bekijk de video hieronder:

Klik HIER voor een interview met Jakop Ahlbom

 

 

Beluister de speciale Podcast serie van vier afleveringen van een kwartiertje. Het zijn gesprekken van steeds een duo over het maakproces van de voorstelling. Aan bod komen regie en choreografie, dramaturgie en muziek, mime en dans en een vierde podcast over duurzaam op tournee gaan.

 

Bestandteil von

'De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd'

De Volkskrant ★★★★★

Guthaben

-Regie: Jakop Ahlbom
-Spel: Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Arnold Put, Bodine Sutorius en Luuk Weers

Film en mini-college stagefighting
In het kader van de de theatervoorstelling Knock-Out van Jakop Ahlbom draait maandag 16 oktober (19.30 uur) in Concordia de tijdloze martial artsklassieker Drunken Master met Jacky Chan. Na de film is er een mini-college stagefighting van stuntman Chuck Borden. Knock-Out is op 24 en 25 oktober te zien in het Wilminktheater.

De jonge Wong Fei-Hong (Chan) gaat in de leer bij een kung-fu meester om de geheimen van de Drunken Fist te leren. De kung-fu meester blijkt echter nogal onconventionele methodes te hebben, waardoor Fei-Hong het regelmatig niet meer ziet zitten. Maar hij zet door.

Drunken Master is een tijdloos en invloedrijk meesterwerk, vooral vanwege de oogverblindende vechtstijl die bekendstaat als Drunken Boxing, een betoverende combinatie van acrobatiek, komedie en adembenemende gevechtsscènes.  De film bracht in 1978 een hele beweging op gang binnen de wereld van de martial artsfilms.

Na de film is er een mini-college stagefighting met Chuck Borden, stuntman, stuntcoördinator en second-unit director. Het collega zal grotendeels in het Engels zijn. 

Korting bij Wilminktheater
Knock-Out  zit vol acrobatische trucs en visuele effecten en is geïnspireerd op de films van Jackie Chan, Quentin Tarantino en de Coen Brothers. Bij een bezoek aan Drunken Master ontvang je een kortingsvoucher van 5 euro voor Knock-Out.

Klik HIER voor kaarten voor Drunken Master!