Leids Cabaret Festival

Finalistentour 2024
De grote cabaretiers van de toekomst nu in De Kleine Willem
Do 18 Apr 2024 20:30
Do 18 Apr 2024
20:30
  • Do 18 Apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Een heerlijke avond lachen, zonder de finalestress

Voor jong cabarettalent is het Leids Cabaret Festival een prachtige manier om de podia op geslingerd te worden. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen met en voor het publiek. Op donderdag 18 april staan de finalisten Said, David en Tim in De Kleine Willem.

David Linszen (1991) is uitgeroepen tot de zegevierende artiest van het Leids Cabaret Festival 2024. In een reeks van uitdagingen, waaronder een auditieronde, voorronde en halve finale, veroverde Linszen tijdens de 44ste editie niet alleen de gunst van de jury, maar ook die van het publiek en de studenten, resulterend in het winnen van alle drie de prijzen. Linszen ontving lof voor zijn muzikale talent, originaliteit en de hoge mate van humor in zijn optreden.

Met z'n drieën zullen ze vanaf maart op tour door heel Nederland gaan met de Finalistentour van het Leids Cabaret Festival.

Enkele oud-finalisten van het Leids Cabaret Festival zijn Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Micha Wertheim, Tim Fransen, Katinka Polderman. En van de jongere generatie: Lisa Ostermann, Jasper van der Veen, Kasper van der Laan en Martijn Kardol.

Bestandteil von

Leids Cabaret Festival biedt cabarettalent opstap naar groter publiek en wellicht professionele theatercarrière

David Linszen's absurdistische en muzikale show draait om iemand die worstelt met normaal contact leggen, maar een sterk verlangen heeft daarnaar. Hij klampt zich vast aan zijn eigen ideeën en fantasieën, soms verloren daarin. De vraag is of hij vrede kan vinden met zijn eigenaardigheden. Kan iemand hem redden? Als lid van Comedytrain treedt David vaak op in Toomler. Hij regisseerde eerder twee shows van Daniel Arends: "Meer van hetzelfde deel 1" en "Thuis praat ik bijna nooit."

Tim Kroezen, een denker, voelt zich het meest in controle in zijn eigen gedachten. Hoewel cabaret maken altijd zijn passie was, nam hij dit pas serieus na zijn 27e, aangemoedigd door het Management Traineeship bij Unilever. Zijn show gaat over zelfbewijs, bewondering voor Dai Carter, en het leven als een competitie die je probeert te winnen. In 2022 won Tim verschillende kleine festivals en eindigde het jaar met de juryprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival. Met een achtergrond in Biologie en Energiewetenschappen, ervaring bij Unilever en als consultant, is hij nu comedian. 

Said El Hassnaoui, geboren in Marokko en opgegroeid in Veenendaal, draagt drie culturen met zich mee. Hij wordt gezien als Marokkaan, Nederlander, en moslim in verschillende contexten. In zijn comedyshow "Said Lacht!" laat hij zien hoe je negativiteit ombuigt naar positiviteit, ondanks vooroordelen, culturele verschillen en racisme. Het leven is niet rechtlijnig, maar door de kronkels te omarmen, kan alles met een lach worden doorstaan. Naast zijn werk als stand-up comedian en organisator van comedyshows, is Said ook beëdigd trouwambtenaar en heeft hij vier jaar lang als raadslid in Veenendaal gediend (2018-2022).