Disclaimer

Blauwe Vinkjes
Cabaretduo Manon Blaauw en Kevin van den Berg spelen, zingen en kruipen in de rol van herkenbare karakters en typetjes
Mi. 15 Nov 2023 20:30
Mi. 15 Nov 2023
20:30
  • Mi. 15 Nov 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Manon en Kevin impliceren, reflecteren, profileren én provoceren

Cabaretduo Manon Blaauw en Kevin van den Berg spelen, zingen en kruipen in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Blauwe Vinkjes kenmerkt zich door hun kritische blik op de actualiteit en bijbehorende omgangsnormen. Het duo is na hun twee finalistentours bezig met hun avondvullende programma DISCLAIMER dat op woensdag 15 november te zien is in De Kleine Willem.

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. Dat doen ze in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo het publiek mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.

Welke disclaimers moeten er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen.

Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben.

'Het publiek wordt geconfronteerd met de waan van de dag'

Manon Blaauw en Kevin van den Berg

Wie zijn de Blauwe Vinkjes?
Blauwe Vinkjes (Manon Blaauw en Kevin van den Berg) was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun ‘(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd’.
Toneel bracht het duo bij elkaar. Ze stonden in een voorstelling waaruit een hechte vriendschap ontstond. Door humor verbonden gingen ze samen theater ontwikkelen. In 2018 leidde dat tot een zelfgemaakte voorstelling, getiteld Blauwe Vinkjes.
Vlak voor de coronacrisis was de tweede voorstelling af en doopten zij hun duo om tot Blauwe Vinkjes. Sindsdien gaan ze samen als theatermakers door het leven. Voor beide is daarmee een belangrijke wens in vervulling gegaan; de planken op om samen met het publiek een leuke avond te beleven.