40 jaar Jubileumtour

Slagerij van Kampen
Oerkracht Slagerij van Kampen nog steeds onmiskenbaar te zien, te horen en te voelen
Fr 19 Apr 2024 20:00
Fr 19 Apr 2024
20:00
  • Fr 19 Apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

In deze 40 Jaar Jubileumtour smelten verleden en heden samen tot een fantastische live-ervaring

Een Edison Award, een gouden cd, vele theatertournees, televisieoptredens en een liveoptreden voor Nelson Mandela: Slagerij van Kampen heeft de afgelopen 40 jaar prachtige successen geboekt. Ze staan bekend als dé inspiratie van vele percussiegroepen over de hele wereld. Op vrijdag 19 april staan ‘de slagers’ in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Het typische Van Kampen-geluid, een unieke stijl van synchroon drummen met ongekend veel variaties, is gebaseerd op de stijl van de legendarische Burundi Drummers. Oprichter Willem van Kruijsdijk: “Al vroeg was ik onder de indruk van de Burundi Drummers. Ik moet een jaar of 12 zijn geweest toen ik ze voor het eerst hoorde. Van deze unieke manier van unisonodrummen gaat een enorme oerkracht uit."

Na 40 jaar is deze oerkracht nog steeds onmiskenbaar te zien, te horen en te voelen in de optredens van Slagerij van Kampen.

In deze 40 Jaar Jubileumtour smelten het prachtige verleden en het krachtige, indrukwekkende heden samen tot een fantastische live-ervaring. De hartverwarmende energie van de bandleden, de prachtige visuele effecten en de overweldigende oerdrift van de drums zorgen wederom voor een onuitwisbare indruk.

Slagerij van Kampen: een tijdloos ritmisch fenomeen.

 

‘Slagerij van Kampen nog steeds een doorslaand succes’

Maxazine

Guthaben

-Band: Olaf Fase, Boudine van Slobbe, Clara de Mik, Johan Boere en Robin van Vliet

Wat is Slagerij van Kampen?
Slagerij van Kampen staat bekend om hun energieke en ritmische optredens. De groep werd opgericht in 1982 door Willem van Kruijsdijk en Adéya Adébó.
Het concept van Slagerij van Kampen is gebaseerd op het idee van een denkbeeldige slagerij waarin alles draait om het ritme en de kracht van percussie-instrumenten. Ze combineren traditionele percussie-instrumenten, zoals drums, djembés, conga's en xylofoons, met moderne elementen en invloeden uit verschillende muziekstijlen.
Slagerij van Kampen staat bekend om hun dynamische en spectaculaire live optredens, waarbij ze niet alleen muziek maken, maar ook choreografie en visuele effecten toevoegen. Hun shows zijn vaak een mix van verschillende muziekgenres, zoals rock, jazz, wereldmuziek en klassiek, en bevatten zowel eigen composities als bewerkingen van bekende nummers.