Games in Concert - The Score

by Metropole Orkest & The Smartphone Orchestra
Wat gebeurt er als niet alleen muziek, maar ook gameplay naar de concertzaal wordt gebracht?
Do. 1 Feb 2024 20:00
Do. 1 Feb 2024
20:00
  • Do. 1 Feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Bezoekers spelen speciaal ontworpen game

Metropole Orkest was een van de eerste Europese orkesten die gamemuziek naar concertzalen bracht. Nu gamemuziek evolueert en meer aandacht krijgt, gaan The Smartphone Orchestra en Metropole Orkest een stap verder. Wat gebeurt er als we niet alleen muziek maar ook gameplay naar de concertzaal brengen? Het antwoord wordt in Games in Concert: The Score gegeven op donderdag 1 februari in het Muziekcentrum.

Het publiek speelt een speciaal ontworpen game, de scores bepalen ‘the score’: de muziek die het orkest speelt. Het resultaat is een geheel nieuwe en soms hilarische concertervaring, waarin publiek en orkest samenwerken. 

Behalve de interactieve game speelt het Metropole Orkest de mooiste gamemuziek. Epische composities van games als Horizon Forbidden West en Assassin’s Creed, maar ook de verrassende soundtracks van Cuphead en Undertale.

Volgens creative director Steye Hallema is zo’n eerste keer spannend. Hoe gaan de mensen reageren? Doen ze meteen mee of zijn ze aanvankelijk nog een beetje afwachtend? Tijdens de try-out kreeg Steye al een indruk wat hij en het Metropole Orkest en het innovatieve Smartphone Orchestra kunnen verwachten. ‘’Het publiek was enthousiast. Ook werd er veel gelachen. Bij The Score hoort ook hilariteit. Samen met vrienden en familie The Score spelen: dat is heel leuk. Het wordt een mooie en avontuurlijke avond.” 

App
Om mee te kunnen doen met het interactieve gedeelte van dit concert hebben bezoekers een smartphone nodig waarop de gratis The Score-app is geïnstalleerd. Het orkest vraagt u om die app te installeren voordat u naar het theater komt. Ga op uw telefoon naar https://appstore.smartphoneorchestra.com en u wordt doorgestuurd, of download m via Playstore.. 

Games in Concert: The Score wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Cultuurloket DigitALL.

Klik HIER voor een interview met creative director Steye Hallema: 'Gamen wordt doorgaans geassocieerd met tieners, die afgezonderd van de buitenwereld in hun slaapkamer urenlang spelen. Daar wil ik graag een nuance in aanbrengen.'

Bestandteil von

‘You play the game, we play the score’

Wat is het Metropole Orkest?
Het Metropole Orkest is een Nederlands professioneel jazz- en poporkest, opgericht in 1945. Het orkest staat bekend om zijn veelzijdigheid en flexibiliteit, waardoor het een breed scala aan muzikale genres kan uitvoeren, waaronder jazz, pop, klassiek en wereldmuziek. Het orkest heeft samengewerkt met vele internationaal gerenommeerde artiesten en heeft talloze opnames en concerten geproduceerd. Het orkest speelt zowel live als in de studio en staat bekend om zijn innovatieve arrangementen en virtuositeit. Het Metropole Orkest speelt een belangrijke rol in het promoten en bevorderen van diverse muzikale stijlen in Nederland en daarbuiten.