EP release

Levi Major
Softpop/folk, soms met verhalen over relaties en jezelf zijn, dan weer over de donkere kanten van jezelf, (soms pijnlijke) diepe liefde, verlies of nostalgie
Mi. 18 Okt 2023 20:30
Mi. 18 Okt 2023
20:30
  • Mi. 18 Okt 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Warme, ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals

De langverwachte eerste EP van Levi Major uit Enschede wordt woensdag 18 oktober ten doop gehouden in De Kleine Willem. Nog nooit van Levi Major gehoord? Denk aan softpop/folk die duidelijk is geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House en Nick Drake.

Met een aanstekelijke kalmte zingt Levi Major over turbulente onderwerpen. Soms over relaties en jezelf zijn, dan weer zijn de teksten verhalend en gaan ze over de donkere kanten van jezelf, (soms pijnlijke) diepe liefde, verlies, nostalgie. Dit alles onder begeleiding van warme, ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals.

Als solo-artiest heeft Levi opgetreden op podia zoals Tivoli Vredenburg, Noorderzon, Vera en de Stadsschouwburg Groningen. Levi Major werkt sinds vorig jaar samen met een groep van muzikanten/songwriters. Als band hebben ze veel zin om hun muziek met de buitenwereld te delen.

Levi Major wordt bij de EP-presentatie begeleid door Anne Damink (backing vocals), Julie-Anne Sikkens (gitaar-backing vocals), Lars Blom (synthbass en sounddesign) en Yme van Elsloo (drums en backing vocals).

Bestandteil von

'Een indrukwekkende show, vooral door Levi’s fantastische stem en de knappe teksten'

Recensie op VPRO 3voor12