FISH - Road To The Isles Tour 2024/25 - staconcert

FISH
'The Company' komt nog één keer samen, voor charismatische Schotse zanger Fish met pensioen gaat.
Sa. 5 Okt 2024 20:30
Sa. 5 Okt 2024
20:30
  • Sa. 5 Okt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum Enschede, Staconcert
    Grote Zaal

Fish kan iets wat maar heel weinig zangers kunnen: je in je hart raken!

Na vier decennia vol hits, prachtige concertherinneringen en een leven dat in het teken stond van muziek neemt Fish, een absoluut icoon in de wereld van progressieve rock, afscheid van zijn fans tijdens de Road To The Isles Tour. Dat deze geweldige muzikant de podia vaarwel zegt is jammer, maar fans kunnen zich in elk geval verheugen op een prachtig afscheid op 5 oktober in Muziekcentrum Enschede!

Voor deze gelegenheid stelde de zanger en songschrijver een band samen die bestaat uit muzikanten, en vooral ook vrienden, met wie hij tijdens zijn 35-jarige solocarrière het podium heeft gedeeld. Op keyboards neemt hij Mickey Simmonds mee, de belangrijkste medeschrijver op de twee eerste soloalbums van Fish na zijn vertrek als zanger van Marillion in 1988.

Ook gitarist Robin Boult gaat al mee met de tourbus sinds die eerste albums en is te horen op onder meer 13th Star, Feast of Consequences en de uitstekend ontvangen laatste plaat Weltschmerz uit 2020, waaraan ook bassist Steve Vantsis meeschreef. Fans zullen verheugd zijn dat drummer Gavin Griffiths en achtergrondzangeres Elisabeth Troy Antwi ook deel uitmaken van deze geweldige band.

Samen kunnen ze putten uit een indrukwekkende catalogus met behalve solowerk ook songs uit Fish's periode met Marillion. Fish:  "The setlist will be covering twelve solo albums and of course there will be material from my time with Marillion. There's a few epics from that time that I'd be remiss if I ignored and to be honest, I'm actually looking forward to revisiting a couple of those tracks."

Dit staconcert is een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool. 

''You are 6 foot 5, you are Scottish. You are a drunk or you are a criminal'. Stereotyped! I am a nice guy'

Fish over wat mensen zeggen over Fish

Wie is Fish?
Derek William Dick, beter bekend als Fish (Dalkeith Midlothian, Schotland, 25 april 1958) is een progressieve-rockzanger, tekstschrijver en acteur. Na een carrière als tuinman en boswachter werd hij in 1981 bekend als de zanger van de Engelse rockgroep Marillion. Hij verliet deze band na vier succesvolle albums en hits als Kayleigh in 1988 om een solocarrière op te pakken en scoorde vervolgens in 1990 een solohit met het nummer A Gentleman's Excuse Me.

De naam Fish heeft hij, naar eigen zeggen, gekregen omdat hij graag lang in bad zit. De teksten van Fish zijn zeer poëtisch en hebben soms een moeilijk te doorgronden maatschappijkritisch karakter. Zijn muziek, zijn liveoptredens, zijn indrukwekkende gestalte, zijn aparte stem met Schotse tongval en zijn gevoel voor drama maken dat hij een betekenisvolle rol speelt in de wereld van de progressieve popmuziek.