Saturday Night Fever

Buddy Vedder, Esmée Dekker e.a.
You Should Be Dancing!
Di. 29 Okt 2024 - Do. 31 Okt 2024
Di. 29 Okt 2024
-
Do. 31 Okt 2024

Geniet met Buddy Vedder en Esmée Dekker van de grootste discohits in de swingende musical Saturday Night Fever

Deze gloednieuwe versie van de iconische musical ‘Saturday Night Fever’, met wereldhits van The Bee Gees en anderen, voert ons terug naar het New York van de seventies. Waar het leven rauw en hard is en de zorgen alleen op zaterdagavond in disco ‘2001 Odyssey’ worden vergeten en het dansen afleiding en hoop biedt.

Buddy Vedder is de jonge aantrekkelijke Tony Manero die uit een arm immigrantengezin komt en opgroeit in Brooklyn. Hij en zijn vrienden dromen van het onbereikbare Manhattan, aan de andere kant van de rivier. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse realiteit in de disco ‘2001 Odyssey’. Tony is de koning van de dansvloer, hij wordt aanbeden door vrouwen en is het voorbeeld voor alle mannen. Als hij op een avond de mooie Stephanie Mangano ontmoet, gespeeld door Esmée Dekker, zet dit zijn wereld op z’n kop. Na een aantal dramatische gebeurtenissen en confrontaties met zijn familie en vrienden besluit hij om samen met haar de stap naar het succesvolle en bruisende Manhattan te wagen. Op zoek naar een nieuwe toekomst.

Wereldhits bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Met wereldhits als ‘Stayin’ Alive’, ‘Night Fever’, ‘How Deep Is Your Love’, ‘More Than A Woman’, ‘Disco Inferno’, ‘If I Can’t Have You’ en ‘You Should Be Dancing’.

‘Saturday Night Fever’ gaat op 29 september 2024 in première. Buddy Vedder en Esmée Dekker schitteren in de swingende musical Saturday Night Fever, die op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober in de Pay. Zaal van het Wilminktheater te zien is. 

Bestandteil von

'De muziek overstijgt de generatie'

Esmée Dekker in De Telegraaf over de muziek van de Bee Gees

Guthaben

Cast: Buddy Vedder als Tony Manero en Esmée Dekker als Stephanie Mangano.

Creatives:
Script: Robert Stigwood & Bill Oakes
Muziek & liedteksten: The Bee Gees
Vertaling & bewerking: Florus van Rooijen
Regie: Martin Michel
Choreografie: Chiara Re

Producent: De Graaf & Cornelissen Entertainment

Wie is Buddy Vedder?
Buddy Vedder leeft voor het podium. De bekende televisiepersoonlijkheid (Holland’s Got Talent, The Passion, The Voice Kids) was onder meer te zien in de musicals Heerlijk Duurt Het Langst en Murder Ballad. Ook bracht hij met de concerten The Legends We’ve Lost: A Tribute To... een ode aan zijn muzikale helden The Eagles, Prince en George Michael.

Wie is Esmée Dekker?
Esmée Dekker heeft de discosmaak al flink te pakken. Zo straalde ze afgelopen zomer in de Nederlandse theaters tijdens Stayin’ Alive Disco Fever. Het publiek genoot ook van Esméé in onder meer de succesvolle musicals The Rocky Horror Show, Evita, Lazarus en Grease. Esmée werd zelfs genomineerd voor een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in My Fair Lady.|

De volledige cast
Programm

Grote hits als Stayin' Alive, How Deep Is Your Love, Night Fever, More Than a Woman, If I Can't Have You, More Than a Woman, Manhattan Skyline, Open Sesame, Jive Talkin', You Should Be Dancing en Disco Inferno.