Barbara Pravi | Theatertour

Barbara Pravi
Ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf.
Do. 6 Feb 2025 20:00
Do. 6 Feb 2025
20:00
  • Do. 6 Feb 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie

Na een jaar afwezigheid keert Barbara Pravi terug met de single "Bravo", die de lancering van haar nieuwe album in de herfst van 2024 aankondigt. 

Vanaf het najaar van 2024 gaat ze op tournee door Europa, inclusief Nederland. In 2021 vertegenwoordigde ze Frankrijk op het Eurovisie Songfestival en behaalde ze de tweede plaats met "Voilà", wat nationaal en internationaal succes opleverde. Ze ontving de Diamanten single en Platinum in Frankrijk, won de Sacem Grand Prize voor Lied van het Jaar in hetzelfde jaar, en werd in 2022 uitgeroepen tot 'Female Revelation' bij de Victoires de la Musique met haar album "On n’enferme pas les oiseaux” (We sluiten vogels niet op in kooien).

Na een succesvolle tour met 120 shows in meer dan 20 landen, inclusief uitverkochte zalen in Nederland, toont ze haar toewijding aan haar publiek. Haar muziek, geworteld in de Franse traditie en beïnvloed door artiesten als Jacques Brel en Edith Piaf, biedt een frisse, hedendaagse kijk op het chanson. Daarnaast toont ze haar maatschappelijke betrokkenheid door zich in te zetten voor vrouwenrechten. 

“I've Put The Most Genuine Part Of Me In Those Lyrics”

Barbara Pravi