Stiekem Hooglied

Toeac met Ariane Schluter e.a.
Durven ze de stille liefde met elkaar te delen? En waartoe zal dat leiden?
Mi. 7 Mai 2025 20:30
Mi. 7 Mai 2025
20:30
  • Mi. 7 Mai 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Een bijna ondragelijk verlangen naar de ander.

"Ik ga er niet vanuit dat wij samen gelukkig kunnen worden. Maar als ik dan toch ongelukkig moet zijn met iemand, dan het liefst met jou."

Hera en Roeland komen stomtoevallig tegenover elkaar te zitten op de veerboot naar Noorwegen.

Tijdens de nachtelijke overtocht observeren ze de ander vanuit hun ooghoeken. In hun hoofden tilt de fantasie hen over grenzen, dromen ze groter dan ooit tevoren en raken ze gedurende deze slapeloze nacht in de ban van die mooie onbekende.

Een bijna ondragelijk verlangen naar de ander die, wie weet, de verlossing zou kunnen betekenen voor hun beider kleine, ongelukkige leventjes. Durven onze reizigers de stap te zetten deze hoog oplaaiende, stille liefde met elkaar te delen? En waartoe zal dat leiden? Woensdag 7 mei in De Kleine Willem in Enschede: Stiekem Hooglied.

 

Bestandteil von

Guthaben

Concept en muziek, TOEAC (Pieternel Berkers en Renée Bekkers)
Spel, Ariane Schluter en Ali Ben Horsting
Regie en dramaturgie, Ria Marks
Tekst, Peer Wittenbols
Decor en scenografie, Catharina Scholten
Kostuums, Bernadette Corstens
Techniek, Jouke Seisveld
Verkoop, Alles voor de Kunsten
Lichtontwerp, Uri Rapaport
Campagnebeeld, Nichon Glerum
Publiciteit en grafisch ontwerp, Green Room Creatives

Wie is wie?

Spel en muziek smelten naadloos samen in de nieuwste muziektheatervoorstelling van accordeonduo TOEAC, met acteurs Ariane Schluter en Ali Ben Horsting.

Ariane, tweevoudig winnares van de Theo d’Or toneelprijs, speelt bij diverse theatergezelschappen en oogstte lof voor haar rol in films als Lucia de B. en Een Goed Leven. Ze werkte onder andere met regisseurs Paula van der Oest en Alex van Warmerdam.

Ali Ben was onder meer te zien in films als Moordvrouw en Vlucht HS13. Hij kreeg erkenning voor de toneelvertolking van Eddie Carbone in Van de brug af gezien, maakt zelf voorstellingen en speelt bij diverse theatergezelschappen.

TOEAC (Pieternel Bekkers en Renée Berkers) laat stemmen klinken als blazers, strijkers en zangers. De pers schrijft over ‘jaloersmakende vingervlugheid, muzikaal inzicht en een flinke portie lef’. Met de mooiste muziek uit de Barok, Romantiek, hedendaags en tango staan programma’s vol contrasten.