De Dag Dat Wij Afspraken Dat Jij Bestaat

De Garde
Het verhaal draait om de absurde gevolgen van bureaucratie en angstcultuur.
Fr. 25 Okt 2024 20:30
Fr. 25 Okt 2024
20:30
  • Fr. 25 Okt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Over de grote gevolgen van een kleine schrijffout.

Mocht je ooit een fout maken, mislukken of ronduit op je bek gaan: geen zorgen. Niks toegeven. Voor je het weet maak je het erger. Geef een ander de schuld of heb het er nooit meer over. Dan ben je direct overal van af.

Deze voorstelling gaat over een verhaal waarin een simpele schrijffout ervoor zorgt dat een niet-bestaande persoon genaamd Luitenant Kije wordt gecreëerd, terwijl een echte soldaat, Sinjoechajev, op papier dood wordt verklaard. Onder een strenge keizerlijke regering wordt alles wat op papier staat als waarheid beschouwd, wat leidt tot bizarre situaties. Luitenant Kije beleeft een heel leven als militair en zelfs als vader, terwijl Sinjoechajev moet omgaan met het feit dat hij officieel dood is verklaard, terwijl hij nog leeft. Het verhaal draait om de absurde gevolgen van bureaucratie en angstcultuur, waarbij het manipuleren van de waarheid en het verbergen van fouten van levensbelang kunnen zijn.

Bestandteil von

Guthaben

Concept & Spel - Pleun de Roode, Julia van der Vlugt & Danny Westerweel
Script - Femke Arnouts
Publiciteit - Daan de Groot
Ondersteund door - Het Makers Fonds, Gemeente Amersfoort, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein Fonds, Hendrik Muller Fonds en Het Lira Fonds

Over de Garde

De Garde bestaat uit Pleun de Roode, Julia van der Vlugt en Danny Westerweel. In navolging van de Zwitserse en Pretoriaanse Garde, trekken zij hun eigen uniform aan om het Nederlandse theaterlandschap te pen en te zwaard tot de theatrale dood, te verdedigen. Dit doet De Garde door onbekende klassiekers door elkaar te klutsen en een actueel tintje te geven. Haast vergeten verhalen uit de wereldliteratuur krijgen opnieuw bestaansrecht en blijken vaak actueler dan ooit. In muzikale voorstellingen, doorspekt met tragikomische personages, laat De Garde zien dat fictie en realiteit dichter bij elkaar liggen dan je zou denken.