Lucid Variations

Nederlands Dans Theater
Dansers van NDT, brengt ons opnieuw een bijzondere ervaring van de verhalende en visuele stijl van Marcos Morau.
Sa. 2 Nov 2024 20:00
Sa. 2 Nov 2024
20:00
  • Sa. 2 Nov 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Een choreografie die de dansers inspireert tot artistieke hoogstandjes

Het nieuwe werk "Folkå" (2021), gemaakt in samenwerking met dansers van NDT, brengt ons opnieuw een bijzondere ervaring van de verhalende en visuele stijl van Marcos Morau. Het laat een levendig beeld zien en laat ons kennismaken met de gewoontes en tradities van gemeenschappen. Het voert ons mee in een hedendaags ritueel dat ons doet nadenken over onze plek in het leven en de relatie tussen mens en natuur viert.

Nieuwe dansstijl

Nadav Zelner's nieuwste werk combineert zijn liefde voor dans en muziek in een ingewikkelde choreografie die de dansers inspireert tot artistieke hoogstandjes. Het laat ons kennismaken met de levendige, ritmische bewegingen die Zelner heeft ontwikkeld en verfijnd, en biedt een kijkje in het ontstaan van een nieuwe dansstijl die ons uitnodigt in een wereld vol verrassing en vreugde.

“Nederlands Dans Theater (NDT) blaast je de laatste tijd vaak totaal van de sokken. Wat wil je ook met deze uitstekende dansers, die tot de beste van Europa behoren. Wauw, wat kunnen hun lijven veel.”

Trouw