Therapie

Jandino Asporaat
Misschien hebben we allemaal wel een vleugje therapie nodig.
Do. 14 Nov 2024 20:00
Do. 14 Nov 2024
20:00
  • Do. 14 Nov 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Aan het einde van deze show zul je misschien denken: "Misschien ben ik niet zo gek als ik dacht, maar de rest van de wereld...? Die is toch echt het spoor bijster, toch? Of toch niet...?"

Kijk eens om je heen... Voelt het alsof de wereld elke dag een tikkeltje gekker wordt? Misschien hebben we allemaal wel een vleugje therapie nodig. Maar dan rijst de vraag: welke therapie past bij jou?

Tegenwoordig is er voor alles wel een remedie: van sekstherapie tot psychoanalytische psychotherapie... Ik heb zelfs geen idee wat dat laatste precies inhoudt. Gedragstherapie, systeemtherapie, ervaringsgerichte therapie, relatie- en gezinstherapie... de keuzes lijken eindeloos. Misschien moeten we gewoon beginnen met een dosis lachtherapie. Want wat er ook op je pad komt, een goede lach is altijd het beste medicijn.

Als we het hebben over lachen als therapie, dan kunnen we niet voorbijgaan aan de wijze woorden van de hilarische Jandino Asporaat. Deze komische genie staat bekend om zijn vermogen om mensen tranen van het lachen te bezorgen. Met zijn onnavolgbare humor en aanstekelijke energie weet hij als geen ander hoe hij de wereld een stukje lichter kan maken.

Dus laten we een bladzijde uit het boek van Jandino nemen en ons realiseren dat in een wereld die soms gek lijkt, een goede lach ons kan redden van de gekte. Want zoals Jandino zou zeggen: "Lachen is gezond, man!"