De Mol en de Paradijsvogel

Laus Steenbeeke, Frans Mulder, Renée de Gruijl e.a.
Met vijf ⭐⭐⭐⭐⭐ van de Trouw, wegens lovende recensies terug in het theater.
Sa. 19 Okt 2024 20:00
Sa. 19 Okt 2024
20:00
  • Sa. 19 Okt 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel?

Na het overdonderende succes in DeLaMar, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar het theater en komt tijdens de Regenboogdagen naar het Wilminktheater in Enschede. 

In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. 

De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?  

 Zoektocht naar identiteit

De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure. 

Onderdeel van de Regenboogdagen 11 t/m 20 oktober 2024 in Enschede

Bestandteil von

"De Mol en de Paradijsvogel is zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn"

Trouw ⭐⭐⭐⭐⭐

Guthaben

Cast: Laus Steenbeeke, Frans Mulder, Renée de Gruijl, Milan van Weelden, Silyan Elkattabi, zes dansers en 4-mans orkest