Catharsis

Kovacs
Met haar unieke stemgeluid laat ze het publiek verdrinken in emoties.
Do. 28 Nov 2024 20:00
Do. 28 Nov 2024
20:00
  • Do. 28 Nov 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Met haar unieke stemgeluid laat ze het publiek verdrinken in emoties

ca·thar·sis (de; v; meervoud: catharsissen) 
1. reiniging, loutering 
2. plotseling en op heftige manier vinden van een oplossing voor (psychische) problemen

Catharsis (Grieks: κάθαρσις kátharsis) is een term uit de narratologie die "emotionele zuivering" betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat.  

Met haar unieke stemgeluid laat ze het publiek verdrinken in emoties, waarbij ze haar diepgewortelde soulmuziek tot de essentie terugbrengt. KOVACS maakt een triomfantelijke terugkeer naar de Nederlandse theaters met haar nieuwste kunstproject, "CATHARSIS." Na een intensieve revalidatie aan het begin van 2023 heeft de getalenteerde artiest zich toegelegd op het verkennen van haar "higher powers". Dit creatieve proces vindt live op het podium plaats, waar het publiek deel uitmaakt van de emotioneel zuiverende ervaring. Voor het eerst zal KOVACS niet alleen haar kunst vocaal uiten, maar ook fysiek de toeschouwers overspoelen met haar multidisciplinaire kunstzinnige expressie. 

Sharon Kovacs brak enkele jaren geleden door met hits als 'My Love' en 'Diggin'. Na optredens op festivals als Lowlands, Glastonbury en North Sea Jazz, heeft ze buiten de landsgrenzen indruk gemaakt met haar rauwe, donkere stemgeluid. Inmiddels heeft ze drie albums uitgebracht, waaronder haar nieuwste album 'Child Of Sin' uit 2023, met een opvallende samenwerking en video met Till Lindemann. Haar muziek, doordrenkt met mysterie en betovering, belooft een overweldigende en onvergetelijke ervaring voor alle theaterbezoekers.