Ik vier het klein

Kobra Producties
Vol rake observaties over de genodigden én haarzelf die iedereen zal herkennen.
Fr. 21 März 2025 20:30
Fr. 21 März 2025
20:30
  • Fr. 21 März 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Scherpe observaties over gasten en eigen twijfels die herkenbaar zijn, maar vaak onbesproken blijven.

Een familiefeestje op een namiddag. Ergens tussen de koffie met gebak en het eerste biertje zit een jonge vrouw. Ze vindt geen aansluiting met de rest van de genodigden en vraagt zich af wat ze hier eigenlijk te zoeken heeft.

Naarmate het feest vordert wordt ze steeds meer geconfronteerd met de stekelige herinneringen aan haar verleden. Ik vier het klein is een geestige en tegelijkertijd pikzwarte monoloog, geschreven en gespeeld door Malou Holshuijsen. Vol rake observaties over de genodigden én haarzelf die iedereen zal herkennen, maar niet altijd durft uit te spreken. Vrijdag 21 maart in De Kleine Willem in Enschede: Ik vier het klein.

Bestandteil von

Guthaben

Tekst en spel, Malou Holshuijsen
Producent, Kobra Theaterproducties

Malou Holshuijsen (1987) is schrijver, columnist en theatermaker. Ze presenteert de succesvolle podcasts Tussen dertig en doodgaan, met Tatjana Almuli (180.000 beluisteringen per maand), en Dit komt nooit meer goed, met Roos Schlikker (41.000 beluisteringen per maand). Haar observaties verschijnen in kranten en magazines en ze is als columnist te horen op NPO Radio 1. Haar debuutroman Zachtop lachen werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022. Het boek zal in het seizoen ’25/’26 worden vertaald naar het toneel. Ook wordt er momenteel gewerkt aan een televisieserie van Zachtop lachen. Op 3 oktober 2023 verscheen haar nieuwe roman Alleen en duizend mensen, die met goede recensies werd ontvangen. Op 28 maart verschijnt haar eerste non-fictieboek: Dit komt nooit meer goed (in samenwerking met Roos Schlikker).