Galerie the Waverly

met Anne Wil Blankers en Lies Visschedijk
Galerie ‘The Waverly’ is een verhaal over de laatste jaren van gulle en praatgrage grootmoeder
Fr. 6 Dez. 2024 20:00
Fr. 6 Dez. 2024
20:00
  • Fr. 6 Dez. 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Een aangrijpend verhaal over familie, verlies en de kracht van humor.

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen (e.a.) samen ten tonele in memory play Galerie ‘The Waverly’ van Broadway’s meest populaire schrijver Kenneth Lonergan.

Galerie ‘The Waverly’ is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch verhaal over de laatste jaren van gulle en praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers). Zij is nog altijd eigenaresse van een kleine kunstgalerie en kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer.

Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie.

Vooral op haar dochter (Lies Visschedijk) en haar kleinzoon (Daniel Cornelissen). Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van zijn grootmoeder. Meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies, toont het de humor en kracht van een familie in een crisissituatie.

Galerie ‘The Waverly’ maakt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt. Vrijdag 6 december in het Wilminktheater in Enschede: Galerie the Waverly

Bestandteil von

Guthaben

Met: Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen, Dick van den Toorn en Pepijn Schoneveld 
Script: Kenneth Lonergan
Vertaling: Daniel Cornelissen
Regie: Mette Bouhuijs
Decorontwerp: Catharina Scholten
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Producent: More Theater Producties
Tourneeplanning: Senf Theater