Afrique en Cirque

Kalabanté
Deze voorstelling deelt de schoonheid, jeugd en kunstzinnigheid van de Afrikaanse cultuur.
Do. 5 Dez. 2024 20:00
Do. 5 Dez. 2024
20:00
  • Do. 5 Dez. 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

De kracht, behendigheid en levensvreugde van jonge Afrikanen staat centraal.

Kalabanté is een spannende reis naar het Afrikaanse continent, een eerbetoon aan de Guinese diaspora. Acrobatiek van hoog niveau, innovatieve choreografieën en kleurrijke ritmes.

‘Afrique en Cirque’ is de nieuwste show van Yamoussa Bangoura, geïnspireerd op het dagelijkse leven in Guinee. Deze voorstelling deelt de schoonheid, jeugd en kunstzinnigheid van de Afrikaanse cultuur. Een kleurrijke show die verder gaat dan alleen het decor, de kostuums en de enscenering én die elk theater zal laten schudden van energie. 

De kracht, behendigheid en levensvreugde van jonge Afrikanen staat centraal. Het publiek ervaart hoe de acrobaten de zwaartekracht lijken te trotseren en verschillende menselijke piramides uitvoeren, allemaal op de hedendaagse klanken van Afro Jazz, percussie en de kora, een oorspronkelijk inheems snaarinstrument uit West-Afrika.

Welkom in het universum van Kalabanté en bereid je voor op een onvergetelijke reis! Donderdag 5 december in het Wilminktheater in Enschede: Afrique en Cirque

Guthaben

Fotograaf | Carl Lessard | Peter Graham 
Cast of Gezelschap | Kalabanté
Creatives | Yamoussa Bangoura
Producent | DG Theaterproducties