Liefde in tijden van hopjesvla

Joost Oomen, Kruidkoek en Explore The North
Met ⭐⭐⭐⭐ van het AD, een ongebruikelijke mix van jazz en poëzie.
Sa. 1 März 2025 20:30
Sa. 1 März 2025
20:30
  • Sa. 1 März 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Joost Oomen & Kruidkoek brengen wederom een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz.

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert samen in de blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Juist, Kruidkoek en Joost Oomen. In hun nieuwe voorstelling Liefde in tijden van hopjesvla brengen zij wederom een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz.

Liefde in tijden van hopjesvla is een dappere poging om liefdesliedjes én liefdespoëzie te ontdoen van druipende clichématigheid. Want ja, ook in deze vreemde tijden wordt nog wel eens iemand verliefd, maar hoe zeg je dat oprecht? Hoe omzeil je het harpje en het sonnet? Hoe geef je uitdrukking aan de vla in je borstkas die plotseling in brand is gevlogen? 

Kruidkoek bestaat uit vier hypergetalenteerde jazzmusici die het zat waren binnen de lijntjes te kleuren. Al tien jaar brengen ze hun eigenwijze muziek van Caïro tot Middelburg, van de Parade tot het bloemencorso in Tiel. Joost Oomen is de bekendste jonge dichter van Nederland. Eerder bracht hij Alle dichters hebben gouden helikopters naar het theater, een voorstelling waarin hij de minister-president poëzie uitlegt. Zaterdag 1 maart in De Kleine Willem in Enschede: Liefde in tijden van hopjesvla.

Hun doel: het publiek volledig onderdompelen in vrolijkheid, absurdisme en tja… liefde? 

Bestandteil von

"Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin. Hoe duid je ‘een openstaande bus Nesquik in de regen’?"

Parool en AD ⭐⭐⭐⭐

Guthaben

Tekst en spel: Joost Oomen
Muziek: Kruidkoek bestaande uit: Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) en Tijmen Kooiker (gitaar)
Decor: Studio Sjeun 
Eindregie:  Jeroen Woe
PR: Mathé Többen
Liefde in tijden van hopjesvla is een productie van Explore the North. 

De bundel Lievegedicht van Joost Oomen was de bestverkochte dichtbundel van 2023.