Metgezwel

REINDIER & Sander Plukaard | Het Nationale Theater
In deze humorvolle muziektheatervoorstelling vertellen twee kunstenaars over hun zoektocht naar hoop in donkere tijden.
Di. 11 Feb 2025 20:00
Di. 11 Feb 2025
20:00
  • Di. 11 Feb 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Met energie, inhoud en souplesse maken ze van Metgezwel een intieme, muzikale vertelling.

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. Iedere ochtend stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit.

In deze humorvolle muziek-theatervoostelling vertellen deze twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

“Met energie, inhoud en souplesse maken ze van Metgezwel een intieme, muzikale vertelling die maar één minpunt heeft: zij duurt te kort”, aldus de Volkskrant. Na het overdonderende succes op Theaterfestival De Parade, met uitverkochte zalen en enthousiast publiek, komt Metgezwel met een avondvullende versie de theaters in, om nog meer mensen in hun hart te sluiten met dit waargebeurde, ontroerende liefdesverhaal.

“Metgezwel is een voorstelling over ziekte en troost die alleen maar bewondering oproept”

Hein Janssen, Volkskrant

Programm

Sander Plukaard (1989) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2024 trad hij toe tot het acteurs-ensemble van Het Nationale Theater. Recent speelde hij in de succesvolle voorstelling COCK van Theater Oostpool. 

REINDIER (Reinier van Harten, 1991) studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling pop voor zang en piano. Zijn afstudeervoorstelling gooide hoge ogen bij zowel theaters als poppodia en zijn werk stond op zowel Theaterfestival Oerol als in poptempel Paradiso.