Doe maar rustig

Kim Schuddeboom
Haar tweede avondvullende voorstelling. Scherp, ad rem, gevat, diepzinnig, ontroerend, pretentieus, gewaagd…
Fr. 28 Feb 2025 20:30
Fr. 28 Feb 2025
20:30
  • Fr. 28 Feb 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Kim Schuddeboom is scherp, ad rem, gevat, diepzinnig, ontroerend, pretentieus, gewaagd…

Als je een liefhebber bent van comedy en wel eens een voorstelling bijwoont in de Kleine Willem, heb je haar waarschijnlijk al eerder live gezien. Vorig jaar schitterde Kim daar met haar eerste avondvullende theatershow "Ongeschreven". Het was zo'n succes dat we haar meteen hebben uitgenodigd voor de Coming Out Comedy Club later dat jaar.

En nu is ze terug met haar nieuwe voorstelling: "doe maar rustig". Scherp, gevat, ad rem, maar ook diepzinnig, ontroerend, en soms zelfs gewaagd... Eigenlijk alles wat je van een avondje comedy verwacht, maar dan op de onnavolgbare wijze waar alleen mannen dat lijken te kunnen.

Even wat achtergrond over Kim: sinds 2020 is ze lid van Comedytrain. Haar debuutvoorstelling "Ongeschreven" werd zelfs genomineerd voor Neerlands Hoop 2023, een prijs die wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermakers. "Doe maar rustig" is haar tweede avondvullende voorstelling. Oh, en ze heeft twaalf jaar gehockeyd, maar daar praat ze liever niet meer over.

De pers is lovend over Kim: "Kim maakt veel contact, is lekker ad rem en kent het effect van het uitgestreken gezicht waarmee ze na een provocatie de zaal in kijkt." - De Volkskrant

 

Bij Kim Schuddeboom zit je goed als je van een beetje cynisme en ontwapenende nuchterheid houdt

NRC