The Canterbury Songs

Nederlands Kamerkoor
Werken worden doorvlochten met nieuwe composities van componist William Knight.
Sa. 28 Sept. 2024 20:00
Sa. 28 Sept. 2024
20:00
  • Sa. 28 Sept. 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Hun meesterwerken worden naadloos verweven met nieuwe, betoverende composities van de hedendaagse Engelse componist William Knight.

Laat je meenemen door de sprookjesachtige sfeer van Canterbury, een landschap dat al eeuwenlang de verbeelding prikkelt. Met zijn adembenemende schoonheid inspireerde het niet alleen Geoffrey Chaucer tot zijn legendarische werk "The Canterbury Tales" rond 1400, maar het was ook de geboorteplaats van enkele van de grootste Engelse renaissancecomponisten, zoals Orlando Gibbons, Thomas Tallis en John Ward.

Geleid door de epische verhalen van Chaucer, neemt renaissancespecialist Peter Phillips, de oprichter van The Tallis Scholars, je mee op een muzikale reis. Samen met het Nederlands Kamerkoor laten ze de prachtigste madrigalen en motetten van deze meesters klinken. Hun meesterwerken worden naadloos verweven met nieuwe, betoverende composities van de hedendaagse Engelse componist William Knight.

Op zaterdag 28 september komt deze ervaring tot leven in de majestueuze Grote Kerk in Enschede tijdens "The Canterbury Songs".
 
 
 
 
 

 

Guthaben

Nederlands Kamerkoor
Dirigent, Peter Phillips 

Peter Phillips

Peter Phillips staat bekend als specialist op het gebied van polyfonie uit de renaissance, zowel van talloze uitvoeringen als van het onderzoek dat hij ernaar verricht. In 1972 won hij een beurs aan Oxford, waar hij met David Wulstan en Denis Arnold renaissancemuziek studeerde. Vervolgens richtte hij in 1973 de Tallis Scholars op, waarmee hij inmiddels meer dan 1.750 concerten heeft gegeven en 50 cd's heeft uitgebracht. 

Naast zijn werk bij de Tallis Scholars, is Peter Phillips regelmatig te gast bij andere specialistische ensembles zoals Chœur de Chambre de Namur, Intrada uit Moskou, Musica Reservata de Barcelona, het Tudor Choir uit Seattle en de BCC Singers.

Peter Phillips geeft masterclasses en workshops en is artistiek directeur van de Tallis Scholars Summer School, waar jaarlijks cursussen koormuziek worden gegeven in Engeland, de Verenigde Staten en Australië. Hij is recent benoemd tot 'Reed Rubin director Music' en 'Bodley Fellow' aan het Merton College in Oxford, waar hij een stichting voor koormuziek hielp opbouwen.

In 2005 werd Peter Phillips benoemd tot 'Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres' door de Franse minister van cultuur, een onderscheiding die toegekend wordt aan personen die hebben bijgedragen aan de kennis van Franse cultuur in de wereld.