Dutch Jazz Heritage - Chet Baker

Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Ruub Breuls en Edwin Rutten
Het leven én werk van Chet Baker door solisten Ruud Breuls en Edwin Rutten.
Do. 10 Okt 2024 20:00
Do. 10 Okt 2024
20:00
  • Do. 10 Okt 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

De trompettist had een bijzondere band met Nederland, het land waar hij zijn dramatische levenseinde vond.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat samen met het Nederlands Jazz Archief dieper in op het leven en werk van Chet Baker. De trompettist had een bijzondere band met Nederland, het land waar hij zijn dramatische levenseinde vond.

In 1955 gaf Baker een legendarisch geworden nachtconcert in het Concertgebouw. Het album dat van de opnamen werd uitgebracht is een monument voor het vroege werk van de trompettist. Ook maakte Baker in 1979 studio- opnamen in Hilversum. De geluidsbanden waren lang zoek maar zijn onlangs wereldwijd uitgebracht als het album 'Blue Room' dankzij het Nederlands Jazz Archief.

Tijdens dit concert neemt stertrompettist Ruud Breuls de rol van Chet met verve op zich. Breuls speelde eerder de trompetpartijen in de film My Foolish Heart over de laatste dagen van Bakers leven in Amsterdam. De presentatie is in handen van Frank Jochemsen van het Nederlands Jazz Archief, met medewerking van Chet Baker-biograaf Jeroen de Valk. Donderdag 10 oktober in het Muziekcentrum in Enschede: Dutch Jazz Heritage - Chet Baker

 

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De bigband behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken.