Dutch Jazz Heritage - Sinatra & Count Basie

Jazz Orchestra of the Concertgebouw feat. Ruben Hein
Een flinke dosis swing, charisma en - natuurlijk - de bekende hits.
Do. 16 Jan 2025 20:00
Do. 16 Jan 2025
20:00
  • Do. 16 Jan 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat samen met het Nederlands Jazz Archief dieper in op de samenwerking tussen Frank Sinatra & Count Basie!

Zonder twijfel is Frank Sinatra de grootste jazzzanger en crooner van de 20ste eeuw. Generaties zijn opgegroeid met klassiekers als Fly Me To The Moon, I Get A Kick Out Of You en New York, New York. Frank Sinatra speelde graag samen met Count Basie en zijn Orchestra, en deed dat dan ook veelvuldig. Het werden de creatieve hoogtepunten uit zijn carrière en tekende zijn herkenbare geluid.

Maar liefst vijf keer stond de zanger, die bij leven als een legende werd, op de planken van het Concertgebouw in Amsterdam. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt daarom een ultieme bigband-ode aan deze bijzondere Nederlandse concerten. Met solist Ruben Hein in de hoofdrol mag het publiek een flinke dosis swing, charisma en - natuurlijk - de bekende hits verwachten. It might as well be swing!

Onder leiding van Johan Plomp reconstrueert het Jazz Orchestra of  the Concertgebouw samen met het Nederlands Jazz Archief de legendarische optredens en de sfeer van 60 jaar geleden toen beide Amerikaanse jazzgrootheden voor het eerst in Nederland speelden. Presentator Frank Jochemsen vertelt het boeiende historische verhaal aan de hand van originele foto’s en filmbeelden en met eigentijdse vertolkingen brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen naar de tegenwoordige tijd.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De bigband behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken.