De Proeverij

Woodcraft
Woodcraft is eigenzinnig pad ingeslagen en het experiment aangegaan met nieuwe mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten.
Fr. 18 Okt 2024 17:00
Fr. 18 Okt 2024
17:00
  • Fr. 18 Okt 2024
    17:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Dankzij hun ongebruikelijke bezetting van 3 cello’s en 2 violen is het vijftal aangewezen op hun eigen creativiteit en vindingrijkheid.

Woodcraft: Joshua, Noah, Wouter, Reinout en Ischa ontmoeten elkaar als broekies in 2010, op een voetbalveldje tijdens De Muziekdagen in Orvelte.

Het is de start van een hechte vriendschap én de oorsprong van hun eerste bandnaam: Lang Leve de Lol. Anno nu is het plezier er zichtbaar nog niet vanaf, maar zijn de jongens onder de naam Woodcraft wel serieuze stappen aan het maken. Vanuit hun roots in de klassieke muziek is Woodcraft de afgelopen jaren een eigenzinnig pad opgeslagen en het experiment aangegaan met nieuwe mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten. Dankzij hun ongebruikelijke bezetting van 3 cello’s en 2 violen is het vijftal aangewezen op hun eigen creativiteit en vindingrijkheid. Iets wat ze goed blijkt te passen. Hun titelloze debuutalbum dat in 2023 verscheen staat vol eigen unieke composities en improvisaties van het vijftal.

De muziek van Woodcraft is typerend voor de tijd waarin ze zijn opgegroeid. Een genre-overstijgende stijl, met een uitgesproken eigen mening. Met het spelen van enkel hun eigen composities won Woodcraft in 2022 de jury-én publieksprijs van de Dutch Jazz Competition en speelden ze onder meer al op North Sea Jazz Festival, Het Grachtenfestival, en de cello Biënnale.

“Met de bijzondere bezetting van cello’s en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield Woodcraft zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel. ”

Juryrapport Dutch Jazz Competition 2022

Laat de stress van de werkweek achter je en geniet van een avond vol muziek, drankjes en goede muziek. 

Verwen jezelf met ontspanning en verfrissing. Deze concertserie biedt een unieke ervaring met livemuziek van jonge, getalenteerde ensembles die nog studeren of net zijn afgestudeerd. Verwacht verrassende combinaties van jazz en klassiek, met eigen composities die naadloos samenvloeien.

Kom tot rust en beleef de muziek van opkomende talenten. Proef de relaxte sfeer, luister naar nieuwe geluiden en ontmoet gelijkgestemden. Ontdek vernieuwende jazz- en klassieke fusies met originele composities, terwijl je geniet van twee zorgvuldig gekozen drankjes die perfect bij de muziek passen. Een ideale start van je weekend, vol grensverleggende muziek.