De Proeverij

Insolitum
Insolitum presenteert een concert voor een ongebruikelijke en vernieuwende bezetting van basklarinet en trombone.
Fr. 29 Nov 2024 17:00
Fr. 29 Nov 2024
17:00
  • Fr. 29 Nov 2024
    17:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Theatercafé

Hierdoor is het voor jong tot oud een feest der herkenning waardoor het voor iedereen toegankelijk en zelfs dansbaar is. 

Het ensemble Insolitum bestaande uit klarinettist Femke van den Bergh en trombonist Giordano Mor presenteert een concert voor een ongebruikelijke en vernieuwende bezetting van basklarinet en trombone.

Tijdens hun master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen speelden zij samen in meerdere ensembles waarbij hun interesse werd gewekt om de combinatie van trombone en basklarinet verder uit te pluizen. Beide instrumenten hebben een geheel eigen timbre, maar wanneer ze samenvloeien creëren zij compleet nieuwe klanken. Op het repertoire staan verschillende muziekstijlen: van klassiek en jazz tot tango en pop. Hierdoor is het voor jong tot oud een feest der herkenning waardoor het voor iedereen toegankelijk en zelfs dansbaar is.

Bestandteil von

Laat de stress van de werkweek achter je en geniet van een avond vol muziek, drankjes en goede muziek. 

Verwen jezelf met ontspanning en verfrissing. Deze concertserie biedt een unieke ervaring met livemuziek van jonge, getalenteerde ensembles die nog studeren of net zijn afgestudeerd. Verwacht verrassende combinaties van jazz en klassiek, met eigen composities die naadloos samenvloeien.

Kom tot rust en beleef de muziek van opkomende talenten. Proef de relaxte sfeer, luister naar nieuwe geluiden en ontmoet gelijkgestemden. Ontdek vernieuwende jazz- en klassieke fusies met originele composities, terwijl je geniet van twee zorgvuldig gekozen drankjes die perfect bij de muziek passen. Een ideale start van je weekend, vol grensverleggende muziek.