Op visite bij...

Trio Pedano
Trio Pedano: uitzonderlijk getalenteerde musici brengen 19e-eeuwse muziek en Franse chansons in een romantisch programma!
So. 9 Feb 2025 11:00
So. 9 Feb 2025
11:00
  • So. 9 Feb 2025
    11:00
    Incl. garderobe, koffie/thee met stukje taart
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Hun intense muzikale beleving en maakt elk optreden tot een verrukkelijke ervaring.

Drie uitzonderlijk getalenteerde musici brengen een romantisch programma met prachtige 19e-eeuwse muziek én.… Franse chansons!  
 
U kent ze misschien al van radio en televisie. Zusjes Maria (21) en Anuschka (23) Pedano treden sinds hun kinderjaren samen op en hebben al een carrière opgebouwd waar menig musicus van droomt. Hun charismatische podiumpresentatie komt rechtstreeks voort uit hun intense muzikale beleving en maakt elk optreden tot een verrukkelijke ervaring, zowel voor het oor als voor het oog. De zussen vormen duo’s en trio’s met pianist Illia Fialko, die ook een eigen compositie zal vertolken. 

Anuschka begon op 9-jarige leeftijd de altviool te bespelen na het horen van een CD van Janine Jansen, waarbij ze vooral van de Romance van Max Bruch geen genoeg kon krijgen. Maria werd op jonge leeftijd verliefd op de hobo en beschikt bovendien over een uniek zangtalent. Op welhaast miraculeuze wijze weet zij beide disciplines te combineren. 
 
Zowel Anuschka als Maria zijn 1e prijswinnaars van (internationale) concoursen en hebben gespeeld/gezongen op belangrijke festivals en in zalen als Theater Carré, het Amsterdamse Concertgebouw, de Doelen Rotterdam en Victoria Hall Singapore. Al verscheidene keren waren zij te gast in Nederlandse radio- en televisieprogramma’s. 

Pianist Illia Fialko is afkomstig uit een zeer muzikale Oekraïense familie. Hij is laureaat van diverse internationale concoursen en geeft regelmatig concerten in Europa. 

 

Bestandteil von

Guthaben

Maria Pedano, hobo en zang 
Anuschka Pedano, altviool 
Illia Fialko, piano 
 

De klassieke kickstart van je zondag: zes concerten, in twee verschillende zalen, waar je kennis maakt met jonge getalenteerde musici.

Je wordt verwelkomd met koffie/thee en een smakelijk taartje terwijl je op visite bent bij getalenteerde musici, waaronder leden van Dutch Classical Talent, voormalige leden van de Concertgebouworkest academie en winnaars van de Nederlandse Muziekprijs.  

Elk concert nemen de musici je mee in hun eigen muzikale wereld, waarbij zij meer vertellen over de achtergrond van de muziek. Deze intieme concertserie op zondagochtend biedt een ontspannen manier om klassieke muziek in slechts een uurtje te ontdekken.   

Video’s Maria & Anuschka Pedano:

Anuschka Pedano, altviool 
Maria Pedano, hobo en zang