Mozart, Romberg and Haydn

Trio Marie Soldat
Het trio treedt veelvuldig op in Europa en geeft vaak uitleg aan het publiek over de kenmerken van hun onderzoek en speelstijl.
Do. 10 Apr 2025 20:00
Do. 10 Apr 2025
20:00
  • Do. 10 Apr 2025
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Door de jaren heen hebben zij hun kennis en praktijk van de negentiende-eeuwse speeltechnieken verbreedt.

Trio Marie Soldat werd in 2017 opgericht door drie internationaal gerenommeerde muzikanten, die zich hebben gevestigd in Amsterdam: Keiko Shichijo (fortepiano), Cecilia Bernardini (viool) en Marcus van den Munckhof (cello). Ze hebben een gedeelde interesse en liefde voor de historische uitvoeringspraktijk van het klassieke en romantische pianotrio-repertoire, maar ook voor de originele instrumenten.

Door de jaren heen hebben zij hun kennis en praktijk van de negentiende-eeuwse speeltechnieken verbreedt. Het trio treedt veelvuldig op in heel Europa en geeft vaak uitleg aan het publiek over de unieke kenmerken van hun onderzoek en speelstijl. 

De naam Trio Marie Soldat is geïnspireerd op de uitmuntende negentiende-eeuwse violiste Marie Soldat-Roeger, die speelde in de traditie van de Franse vioolschool. Zij heeft door die eeuw heen veel violisten en componisten beïnvloedde. Van het spel van Soldat zijn slechts enkele opnames beschikbaar, die een waardevolle extra bron van inspiratie en referentie zijn geweest in de zoektocht van het trio naar de negentiende-eeuwse uitvoeringspraktijk. 

Guthaben

Keiko Shichijo (fortepiano)
Cecilia Bernardini (viool)
Marcus van den Munckhof (cello)

Bruisend Klassiek, waar jonge én oude meesters de essentie van kamermuziek omarmen.

De verschillende optredens kennen winnaars van diverse prijzen en omvatten alle periodes van de kamermuziek, van oude meesters tot hedendaagse composities uit de 20e eeuw. Van betoverende strijk- tot verrassende saxofoonkwartetten, elk concert belooft een unieke muzikale ervaring te zijn.

Bruisend klassiek is niet alleen een serie voor de échte liefhebbers, maar ook voor degene die kennis willen maken met de prachtige klanken van de crème de la crème van ensembles. De musici nemen je mee terug naar de kern van kamermuziek, waar het intieme gevoel van de huiskamer samensmelt met een echte connectie tussen de musici en het publiek. 

Terwijl je geniet van de voorstelling, word je verwend met een glaasje bruisende bubbels. Genieten van de muziek en het gezelschap is de perfecte combinatie voor een avondje uit! 

Programm

W.A. Mozart -  piano trio KV 254 in Bes.

W.A. Mozart - viool sonata KV 379 in G maj.

- Pauze -

B.H. Romberg - viool-cello duo no.1 or no.2

B.H. Romberg - Moderato from keyboard sonata no.32 in g minor

F.J. Haydn - piano trio XV/25 in G maj.