Dreams & Prayers: PHION in het 20e Stiftfestival

Daniel Rowland (viool), Nino Gvetadze (piano), David Krakauer (klarinet), Maja Bogdanovic (cello) PHION en David Cohen (dirigent Azul)
Het hoogtepunt is het spectaculaire en diep emotionele celloconcert.
Fr. 23 Aug 2024 19:30
Fr. 23 Aug 2024
19:30
  • Fr. 23 Aug 2024
    19:30
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

En natuurlijk is PHION een constante factor; dit markeert het begin van een nieuwe traditie voor het Stiftfestival.

Dit concert markeert de eerste samenwerking tussen het Stiftfestival en PHION, het orkest van Oost-Nederland. Samen met vier top solisten van het Stiftfestival voert het orkest vier krachtige meesterwerken op.

Het hoogtepunt is het spectaculaire en diep emotionele celloconcert Azul uit 2006 van Osvaldo Golijov, gespeeld door de getalenteerde Maja Bogdanoviç, terwijl Golijov zelf aanwezig is. Dit stuk verandert de traditionele concertstructuur en wordt beschreven als 'een zoektocht, een spirituele reis'. Ook de andere werken zijn een luisteravontuur op zich. De solisten leiden het orkest vanaf hun eigen plek: Daniel Rowland met het ontroerende Lonely Angel van Peteris Vasks, klarinettist David Krakauer met zijn eigen bewerkingen van Klezmer melodieën, en de geliefde pianiste Nino Gvetadze met Beethovens zowel revolutionaire als intieme Vierde pianoconcert. En natuurlijk is PHION een constante factor; dit markeert het begin van een nieuwe traditie voor het Stiftfestival.

Guthaben

Musici 

Daniel Rowland (viool), Nino Gvetadze (piano), David Krakauer (klarinet), Maja Bogdanovic (cello)
PHION en David Cohen (dirigent Azul)

Programm

Peteris Vasks: Lonely Angel
Ludwig van Beethoven: Vierde pianoconcert
David Krakauer: Kletzmer melodies
Osvaldo Golijov: Celloconcert 'Azul'