Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan

Julika Marijn
Dit muziektheaterstuk biedt een frisse kijk op het genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden.
Fr. 22 Nov 2024 20:30
Fr. 22 Nov 2024
20:30
  • Fr. 22 Nov 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan biedt een frisse kijk op het genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden.

Zijn schilderij Victory Boogie Woogie wordt wel De Nachtwacht van de 20e eeuw genoemd. Op dit onvoltooide doek van Piet Mondriaan zijn we getuige van work in progress. Tegelijkertijd zien we een meesterwerk. Met Rembrandt, Vermeer en Van Gogh hoort Mondriaan tot de grootste kunstenaars van ons land.

In de muziektheatervoorstelling Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan duikt theatermaker Julika Marijn in zijn leven. Dat doet zij samen met pianist/componist Rembrandt Frerichs. Dat is niet voor niets: Mondriaan was een groot muziekliefhebber; ritme is cruciaal in zijn werk.

Aan de hand van personages uit zijn leven, nieuwe muzikale composities en prachtige levensgrote visuals schilderen Julika en Rembrandt een toegankelijk portret van de wereldberoemde kunstenaar die precies tachtig jaar geleden overleed.

‘Marijn en Frerichs weten van Mondriaans schilderkunstige ontwikkeling een theatrale schatkist te maken. Hypnotiserend.’

Theaterkrant

Guthaben

Concept, tekst en spel: Julika Marijn
Piano en composities: Rembrandt Frerichs
Visuals: Jurjen Alkema
Eindregie: Diederik van Vleuten