Zomerorgelconcert

Marjan Vleeming, sopraan en Gijs van Schoonhoven, orgel
Bezoek ook deze zomer de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten.
Sa. 17 Aug 2024 16:00
Sa. 17 Aug 2024
16:00
  • Sa. 17 Aug 2024
    16:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Het zesde en voorlaatste zomerorgelconcert wordt dit jaar verzorgd door stadsorganist Gijs van Schoonhoven en sopraan Marjan Vleeming. Het concert vindt plaats op zaterdag 17 augustus om 16:00 uur in de Grote Kerk in Enschede.

Gijs van Schoonhoven
Gijs van Schoonhoven, geboren in 1953 in Deventer, studeerde Orgel Kerkmuziek en Theorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Hij is stadsorganist van Enschede. Gijs was van 1983 tot 2014 als docent Orgel verbonden aan het Twents Conservatorium, het huidige ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.
Sinds 2016 is Gijs van Schoonhoven als fulltime kerkmusicus verbonden aan de kerk St. Maria Himmelfahrt in Ahaus.
Sinds enige jaren begeleidt hij improviserend geluidsloze films uit het begin van de vorige eeuw.

Marjan Vleeming
Marjan Vleeming (1986, Enschede) sopraan, hield van jongs af aan erg veel van muziek en begon op haar zesde met het zingen in een kinderkoor (Multiple Voices in Enschede o.l.v. Lucy Oude Elferink) Vanaf haar twaalfde begon zij bij de muziekschool met het volgen van individuele zangles bij o.a. Hans van Heijningen en Marianne Boerstra. Het conservatorium was dan ook een logische vervolgstap na het afronden van de middelbare school. Ze was 18 jaar toen ze begon met het studeren van klassieke zang bij Annette Kleine aan het conservatorium in Enschede. Behalve bij Annette heeft zij ook lessen gevolgd bij Claudia Patacca.

Na haar tijd in het kinder- en jeugdkoor Multiple Voices heeft Marjan in meerdere projectkoren gezongen; het Nederlands Studenten Kamerkoor, Consensus Vocalis en het  bijzondere World Youth Choir. Bij deze koren mocht zij vaak de sopraansolo’s naast en over het koor heen zingen.

Marjan heeft vanaf 1996 veel solo’s gezongen bij kerkdiensten, bruiloften en begrafenissen. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd om als soliste de sopraansolo’s te zingen bij koren, zoals bijvoorbeeld jaarlijks bij de Jacobscantorij in Winterswijk onder leiding van Wim Ruessink.

Tijdens de studie klassieke zang aan het conservatorium in Enschede, heeft Marjan dirigeerlessen gevolgd bij Kees Stolwijk. Vanaf februari 2011 is zij zich naast haar solozang gaan richten op het dirigeren van koren en het geven van privé zanglessen. Marjan is vanaf 2013 dirigente geweest van het BinnenstadsJongerenKoor van de Jacobuskerk, de Jozef zanggroep van de Jozefkerk, kinderkoor van basisschool Paus Joannes, gemengd koor ‘Octaaf’ uit Groot Agelo  en vanaf september 2014 staat Marjan als dirigent voor het lang bestaande Sempre Crescendo uit Enschede.