Zomerorgelconcert

Frank Uuldriks
Bezoek ook deze zomer de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten.
Sa. 31 Aug 2024 16:00
Sa. 31 Aug 2024
16:00
  • Sa. 31 Aug 2024
    16:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Frank Uuldriks, (bas)klarinettist en dirigent, sluit dit jaar de serie zomerorgelconcerten in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede af op zaterdag 31 augustus om 16:00 uur.

Frank Uuldriks
Frank is geboren en getogen in Losser en begon op 8-jarige leeftijd met klarinetspelen. Na de muziekschool en het voortgezet onderwijs doorlopen te hebben, ging hij klarinet studeren aan het conservatorium van Enschede bij dhr. Peter-Marc Dijcks. In 1999 behaalde hij daar zijn diploma Docerend Musicus (1e fase).

Tijdens deze studie was hij in aanraking gekomen met de basklarinet en dat was liefde op het eerste gezicht. Met als logisch gevolg dat hij basklarinet (Uitvoerend Musicus / 2e fase) bij Harry Sparnaay in Utrecht ging studeren.

In deze periode speelde hij mee als remplaçant bij de “Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso” en zette hij ook zijn eerste stappen op de directiebok. Frank speelde mee met het Xenakis-ensemble, waarmee hij verschillende concerten heeft gegeven. Hij gaf soloconcerten in binnen- en buitenland (o.a. Duitsland, Spanje en Tsjechië) op zowel klarinet als basklarinet.

Het dirigeren sprak Frank steeds meer aan en de studie HaFaBra-orkestdirectie rondde hij in 2011 af bij dhr. Arnold Span en dhr. Alex Schillings.

Nu is Frank werkzaam als dirigent bij drie fanfares en één harmonieorkest, geeft hij (bas)klarinetles op de muziekschool van Nordhorn (D) en speelt hij in het klarinettrio “Black Blank Blaze”. Bij dit ensemble speelt hij samen met zijn vroegere klarinetdocent, dhr. Peter-Marc Dijcks, dus de muzikale cirkel is rond. Om het trio te complementeren speelt een ander oud-student van hem mee; Ingrid Soeten. Met z’n drieën spelen ze regelmatig in binnen- en buitenland. Frank bespeelt in het trio klarinet, basklarinet en bassethoorn.