Mohammed, hoe het allemaal begon

Salaheddine Benchikhi
Een prachtige verhaal en een dieper inzicht krijgen in het ontstaan van een wereldreligie.
Sa. 12 Okt 2024 19:15
Sa. 12 Okt 2024
19:15
  • Sa. 12 Okt 2024
    19:15
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Deze unieke film is bedoeld voor een breed publiek; op een toegankelijke manier kunnen zowel moslims als niet-moslims genieten van dit prachtige verhaal en een dieper inzicht krijgen in het ontstaan van een wereldreligie.

Na het succes van de documentaire "Van Mekka naar Marrakesh", waarin Salaheddine op zoek ging naar zijn identiteit als Marokkaans/Nederlandse moslim, komt nu eindelijk het langverwachte vervolg op deze indrukwekkende film.

In "Van Mekka naar Marrakesh" nam Salaheddine ons mee op een historische reis om te ontdekken hoe de islam precies Marokko had bereikt, en hoe zijn voorouders in dit Noord-Afrikaanse land dit hebben ervaren. De documentaire bood een uniek historisch perspectief en was een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap, waarbij meer dan tienduizend Nederlanders naar de bioscoop trokken.

Hoe het allemaal begon!

Maar in deze nieuwe zoektocht gaat Salaheddine nog een stap verder. Na twee jaar van intense voorbereiding presenteert hij een groots nieuw project: "Mohammed, Hoe het allemaal begon!" In deze nieuwe docufilm duikt Salaheddine in de vroege periode van de islam, een wereldgodsdienst waar bijna twee miljard mensen zich vandaag de dag toe rekenen. Hij onderzoekt hoe dit geloof zich verspreidde in het 7e-eeuwse Arabië en wie Mohammed werkelijk was.

Deze unieke film is bedoeld voor een breed publiek; op een toegankelijke manier kunnen zowel moslims als niet-moslims genieten van dit prachtige verhaal en een dieper inzicht krijgen in het ontstaan van een wereldreligie. Het biedt een Nederlandstalige kijk op een verhaal dat nog niet eerder op deze manier in Nederland en België is verteld.