Haar in de wind

Wilfried de Jong & Caro Derkx
Wielerliefhebber Wilfried de Jong maakte Caro Derkx warm voor de racefiets. Nu maken ze samen theater
Fr 19 Apr 2024 20:30
Fr 19 Apr 2024
20:30
  • Fr 19 Apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Energie, verhalen en humor op vier dunne bandjes

Waar samen fietsen al niet toe kan leiden. Wilfried de Jong en Caro Derkx speelden bij Toneelgroep Maastricht samen in King Lear en daarna kreeg hij haar op de racefiets. Nu is er Haar in de wind, theater voor fietsfanaten en luie bankzitters. Vrijdag 19 april in De Kleine Willem.

Wilfried en Caro zijn gek op fietsen. Fietsen is sporten, zwoegen en doorzetten, maar het levert ook stof op tot nadenken. Als Caro en Wilfried rijden over bospaden, dijken en glinsterend asfalt slaat hun fantasie op hol. Energie, verhalen en humor op vier dunne bandjes.  

In Haar in de wind staan een oude stalen Pegoretti en een Trek van carbon recht tegenover elkaar. Caro en Wilfried zijn anderhalf uur tot elkaar veroordeeld. In lief en leed. Een theatrale tocht vol vriendschap, strijd en rare invallen. 

Bijzonder: in filmbeelden zien we hoe Caro in de voetsporen van Wilfried voor het eerst een Alpenreus beklimt.

‘Alleskunners vind ik erg inspirerend’

Caro Derkx

Caro Derkx (27)
Caro Derkx studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht met de solovoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. De voorstelling won zowel de Henriëtte Hustinxprijs 2019 als Het Debuut 2019.
Vanaf seizoen 2020-2021 ontwikkelt Caro Derkx haar werk bij Frascati Producties. In februari 2022 ging haar voorstelling Emma Watson - The Play met Nora el Koussour in première. Caro wordt door de pers geroemd om haar trefzekere stijl en uitdagend theater. Op de vraag wat ze later wil worden, zei Caro in een interview: "Wilfried de Jong". 

Wilfried de Jong (65) 
Theater-en televisiemaker en schrijver, ouwe rot. Theaters op z’n kop gezet met Waardenberg & de Jong, recent met ellenlange series in het Luxor in Rotterdam. Maar was ook jarenlang met Matthijs van Nieuwkerk maker van het veelgeprezen sportprogramma Holland Sport op televisie.
In het theater maakte hij recent ook voorstellingen met Wim Opbrouck (Toneelgoep Maastricht), en persoonlijke solovoorstellingen (met muziek van Ocobar) die tintelen van het plezier, omdat ze komen als ze komen en er niets verplicht is.