Effe niet met je mening

Anne Neuteboom
Vier ⭐⭐⭐⭐sterrenvoorstelling: ‘Wat Anne uithaalt is treffend en gedurfd’
Do. 16 Nov 2023 20:30
Do. 16 Nov 2023
20:30
  • Do. 16 Nov 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

‘Ontwapenende Anne Neuteboom toont de dubbelheid die in ons allemaal schuilt’

Waar de voorstelling Effe niet met je mening van Anne Neuteboom op donderdag 16 november in De Kleine Willem over gaat? Dat is een goede vraag, maar waar nog geen antwoord op kan worden gegeven. ‘’What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater’’, volgens Anne. Maar Anne belooft: ‘’Het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling…’’

Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Ze won in 2014 de juryprijs van het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. In 2015 won ze de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. 

Daarna maakte ze twee soloprogramma’s: Weg en Kijk haar gaan. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor Neerlands Hoop – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Kijk haar gaan is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket.

Recensenten zijn lovend over Anne: Zo geeft Trouw vier ​★★★★ sterren: “Ontwapenende Anne Neuteboom toont de dubbelheid die in ons allemaal schuilt.”

‘Anne Neuteboom gaat op charmante wijze het gevecht aan met die innerlijke roeptoeter’

Trouw ★★★★

Het Dagblad van het Noorden geeft maar liefst vier ​★★★★​ sterren: “Wat Anne uithaalt is treffend, gedurfd, en voorzien van theatraal opgetuigde wendingen.” Ook de Theaterkrant jubelt: ‘’Geestige Anne Neuteboom brengt een zalige boodschap. Je blijft ademloos in haar turbulente wereld hangen tot het spitsvondige einde.” De Groene Amsterdammer noemt haar een gelaagde theaterpersoonlijkheid.