Orphée et Eurydice - première

Nederlandse Reisopera
In de opera van Christoph Willibald Ritter von Gluck eindigt de mythische zoektocht van Orpheus in een happy end
Sa. 13 Apr 2024 20:00
Sa. 13 Apr 2024
20:00
  • Sa. 13 Apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Zelfs Amor heeft respect voor de liefde van Orpheus voor zijn Eurydice

De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus, die zijn geliefde Eurydice terug wil halen uit het dodenrijk. Maar in de versie van componist Gluck eindigt de opera met een happy end. Op zaterdag 13 april gaat deze opera bij de Nederlandse Reisopera in première in het Wilminktheater in Enschede.

De Orpheus-mythe draait rond eeuwige thema’s als kunst, dood en liefde, waarbij de nadruk vaak op de laatste ligt; Orpheus riskeert voor zijn gestorven geliefde zelfs zijn eigen leven door haar te gaan zoeken in de onderwereld. 

Tegen het goddelijk gebod in kijkt hij bij hun terugreis om naar Eurydice en verliest haar daarmee opnieuw. Maar in de versie van Gluck wordt de figuur Amor en de kracht van de liefde bezongen en Orpheus wordt met zijn Eurydice op aarde verenigd.  

-Gezongen in het Frans met Nederlandse en Engelse boventitels

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze opera wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze opera wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Bestandteil von

'Christoph Willibald Ritter von Gluck staat bekend als een van de belangrijkste vernieuwers van het operagenre uit de geschiedenis’

Wikipedia

Guthaben

-Muzikale leiding: Sascha Goetzel
-Regie: Jennifer Williams
-Choreografie: Pim Veulings
-Kostuumontwerp: Sanne Oostervink
-Lichtontwerp: Alex Brok

Cast
-Orphée: Yaroslav Abaimov
-Eurydice: Kristina Bitenc
-L’ Amour: Lucia Martin Carton

Met koor Consensus Vocalis en orkest Phion

Programm

-Christoph Willibald von Gluck: Orphée et Eurydice, tragédie-opéra in drie aktes (1774) op tekst van Pierre Louis Moline, naar Rainieri de’ Calzabigi