Origin

Scapino Ballet
Hoog technisch niveau, fysieke controle en veel dansplezier
Do. 23 Mai 2024 20:00
Do. 23 Mai 2024
20:00
  • Do. 23 Mai 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Jonge makers Gong Xingxing en Lior Tavori zijn in Nederland nog onbekend, maar dat gaat snel veranderen

Voor Origin haalt artistiek directeur Ed Wubbe van het Scapino Ballet twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland: een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans en het nieuwe dansstuk van Gong Xingxing. Dat wordt dus dubbel genieten op donderdag 23 mei in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

In Nederland zijn de jonge makers Gong Xingxing en Lior Tavori nog onbekend, maar dat gaat snel veranderen. Het dansstuk van Gong Xingxing vraagt een hoog technisch niveau van de dansers vanwege de combinatie van fysieke controle en sierlijke ontspanning. Samen met de voelbare emotionele lading weet zij de aandacht van de kijker stevig vast te houden. Xingxing behoort tot de nieuwe generatie choreografen die in China op succesvolle wijze moderne dans naar een groter publiek weet te brengen.

Daartoe behoort ook de Israëlische choreograaf Lior Tavori die, behalve voor zijn eigen gezelschap, veel stukken maakt voor Chinese dansgezelschappen. Door de combinatie van volksdans en moderne dans spat het dansplezier van zijn nieuwe choreografie af.

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Dansplezier door combinatie van volksdans en moderne dans

Guthaben

-Choreografie: Gong Xingxing en Lior Tavori

Wat is het Scapino Ballet Rotterdam?
Scapino ademt dans, leeft dans, is dans. Toch is dans maken en opvoeren voor Scapino nooit een doel op zichzelf geweest.
Scapino is opgericht in 1945 door onder anderen Hans Snoek, Hans van Norden en Nicolaas Wijnberg. Zij wilden ‘kleur terugbrengen op door de oorlog bleek geworden gezichten van kinderen.’ Zonder de overtuiging dat dans zoiets kan, had Scapino niet bestaan.
De drang om met dans iets teweeg te brengen, is nog steeds wat ze drijft.