SPOKEN Awards Finalistentour

Stichting SPOKEN
Vijf ★★★★★ sterrenbelevenis: ‘Vijf woordkunstenaars samen in wervelend optreden’
Do. 29 Feb 2024 20:30
Do. 29 Feb 2024
20:30
  • Do. 29 Feb 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Spannende mix tussen hiphop en poetry

Het brede genre spoken word is een spannende mix tussen hiphop en poetry en kent vele hoeken en disciplines. Maak kennis met dit veelzijdige genre en geniet op donderdag 29 februari in De Kleine Willem van vijf spoken word-performers van het hoogste niveau in de SPOKEN Awards On Tour.

Is je rug nog recht?  
Je nek gebroken? 
Je stem, nog echt? 
En je ziel, je ziel, je ziel 
Nog aan je lichaam gehecht?  

De vijf woordkunstenaars die rondreizen met de SPOKEN Awards on Tour hebben de gave om de rauwe randen en verstopte delen van de menselijke ziel al in enkele regels bloot te leggen. Luc Howie Duzzith, Houda Noussi, Meneer Hadj, Mees van Rijswijk en Myrthe Nauta wonnen het afgelopen najaar een award voor hun opvallende performance in het genre spoken word. Samen maakten ze een voorstelling waarin hun aaneenschakeling van rake performances meer worden dan de som der delen. Laat je meenemen door de diversiteit van het spoken word genre dat een mix houdt tussen poëzie en hiphop.   

Pers enthousiast
De pers is zeer enthousiast over eerdere SPOKEN Awards on Tour: ‘’Een fascinerende en bruisende muzikale avond’’, omschrijft NRC het. ‘’Het is een fascinerende en bruisende muzikale avond. Het programma biedt meer dan de som der delen.’’

Klik HIER voor een interview met Brahma T. Ramsodit, woordkunstenaar uit Enschede, die vertelt over de populariteit van spoken word en deze voorstelling.

Bestandteil von

‘Vijf woordkunstenaars samen in wervelend optreden’

NRC ★★★★★

Guthaben

Regie: Renée Trijselaar, Nadîja Roza Broekhart
Muziek: Jermaine Berkhoudt
Artwork: Esmée Erdtsieck

Eerste editie goed ontvangen
De eerste editie van de SPOKEN Awards on Tour werd zeer goed ontvangen door pers en publiek. De theatervoorstelling nam de bezoekers mee terug naar de roots van het genre. Te midden van een hiphop ‘cypher’ (Engels voor ‘kring’, waarin de performers vroeger op de straten van New York elkaar hun stukken lieten horen) traden de artiesten op voor het publiek én elkaar, en ondertussen vertellen ze over de boeiende geschiedenis van het genre.