Hendrik Groen - Rust & Vreugd

Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers
Ontroerende, komische en herkenbare theatervoorstelling voor iedereen die het leven met beide handen wil aangrijpen
So. 26 Mai 2024 14:30
So. 26 Mai 2024
14:30
  • So. 26 Mai 2024
    14:30
    Incl. garderobe en (pauze) drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.
Emma – een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp.
 

Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral hilarische muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Naast een topcast bestaande uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Sebastiaan de Bie spelen meerdere amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

‘Nederland in het klein: tuinkabouters, intolerantie en fuchsia’s'

NRC over Rust & Vreugd

Guthaben

Producent: Inge Bos
Regie: Bruun Kuijt
Script: Bruun Kuijt & Eva Keuris
Met: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers, Sebastiaan de Bie en Mats Hoogland. En afwisselend te zien: Aivy van den Berg, Aurelia Fontijn, Olivia Pont, Sèno Franken en Zoey Sophia Tol.
Kinderregisseur, kinderbegeleider, regie-assistent en tourmanager: Lotte Kuijt
Decorontwerp: Joris van Veldhoven
Lichtontwerp: Marc Heinz
Technisch producent: Tom Vollebregt – Events Light