You should be dancing! - staconcert

Bee Gees Forever
Première van winnaar van The Tribute - Battle of the Bands 2024
Do. 23 Mai 2024 20:00
Do. 23 Mai 2024
20:00
  • Do. 23 Mai 2024
    20:00
    Première - Incl. garderobe - Geen mindervalide plekken meer beschikbaar.
    Muziekcentrum Enschede, Staconcert
    Grote Zaal

Dynamische show met de heerlijk relaxte songs van destijds tot de swingende wereldhits. De voetjes gaan zéker van de vloer.

 
Het lijkt wel of heel Nederland ze inmiddels kent en het over ze heeft: Bee Gees Forever. Wekenlang verrasten ze het publiek van The Tribute - Battle of the Bands met hun optredens, én....ze wonnen! En nu trekken ze de theaters in, met als eerste op de agenda het Muziekcentrum in Enschede, op donderdag 23 mei. You should be dancing!

De legendarische gebroeders Gibb schreven als de Bee Gees talloze hits, van To love somebody, Tragedy, Stayin’ alive, How deep Is your love tot You should be dancing! Bee Gees Forever speelt ze allemaal.. en meer! Extra leuk voor de fans in de regio is dat er een duidelijke link is met Enschede.

Eyecathers Mike Ott als Barry Gibb, Jeffrey Italiaander als Robin Gibb en Martijn Bakker (medewerker van Kaliber Kunstenschool) als Maurice Gibb worden ondersteund door een heerlijke band met onder anderen drummer Yme Van Elsloo (betrokken bij meerdere eigen producties van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede waaronder Het Kerstdiner).

Rik Haker (gitaar) en Kevin Kos (bas) zijn vers afgestudeerd aan de Popacademie in Enschede. Samen blazen ze de muziek van de Bee Gees nieuw leven in. En daar wil je, nee, daar moet je bij zijn!

'Het is echt een puzzeltje geweest om het beste uit onze stemmen te halen'

Mike (Barry Gibb) Ott

Bee Gees Forever
Bee Gees Forever komt min of meer uit de koker van Enschedeër Timothy Drake, voormalig frontman en bedenker van Queen Forever. Na een lange zoektocht om de juiste chemie te vinden tussen de leden, was de band in 2023 compleet en konden ze aan de slag. Er bleek al snel veel animo te zijn om deze jonge groep enthousiaste muzikanten op allerlei evenementen te laten spelen; met groot succes!

Hun deelname aan het SBS6/Talpa-programma The Tribute - Battle of the Bands bracht alles in een stroomversnelling: Niet alleen de jury, maar heel Nederland valt voor de charme van deze heren!

De agenda stroomt razendsnel vol! Nog dit jaar staan de mannen van Bee Gees Forever op alle grote podia van het land en wordt er een grote theatertour uitgerold! Mike Ott (Barry Gibb) kan ophouden met stukadoren: hij is nu fulltime Barry! Behalve zijn uitmuntende vocalen ontpopt Mike zich ook als één van de grootste Bee Gees-fans/kenners van het land!

Samen met de speelse Jeffrey Italiaander (Robin) en alleskunner Martijn Bakker (Maurice) vormt Mike de kern van Bee Gees Forever. De band mag echter zeker niet onbenoemd blijven in dit verhaal: Yme van Elsloo (drums), Rik Haker (gitaar) en Kevin Kos (bas) zijn vers afgestudeerd aan de Popacademie in Enschede en rollen zo direct het professionele muzikantenleven in.

Timothy Drake zegt hierover: "Dat de puzzel zo mooi in elkaar zou vallen, had ik ook niet kunnen bedenken."