Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning
Een muzikale cabaretshow over woningnood van kersvers cabarettalent Boban Benjamin Braspenning.
Fr. 4 Okt 2024 20:30
Fr. 4 Okt 2024
20:30
  • Fr. 4 Okt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Boban is het luchtigere, veelzijdigere broertje van Peter Pannekoek

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met “Boompje, Beestje”: een muzikale cabaretshow over woningnood.  

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.  
 
Boban speelt “Boompje, Beestje” overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).  Vrijdag 4 oktober in De Kleine Willem in Enschede: Boompje Beestje

Wie is Boban

Mijn naam is Boban. Boban Benjamin Braspenning. Ik ben geboren met een artiestennaam… dus ik moest wel. Maar daar heb ik mij lang tegen verzet! Ik ben naar de Universiteit geweest, verdiepte mij in economie én ethiek. Ik volgde zelfs stage bij Follow the Money en het FD. Àlles om maar geen cabaretier te worden!

Maar het ging mis… Ik maakte een liedje over studieschuld, dat ging per ongeluk viraal en zo ging het van kwaad tot erger. Ik maakte een sprookje over banken en mocht dit – tot overmaat van ramp – voordragen in een vol Carré. Daarmee was het einde zoek.

In 2021 won ik de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival, waarmee het laatste sprankje hoop voorgoed vervloog. Opeens zat ik bij de Slimste Mens, stond ik op Paaspop en zwierf ik als uit de kast gekomen kunstenaar langs de theaters met ‘boompje, beestje’. Een cabaretprogramma over woningnood.

 

“Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut”

Theaterkrant 2023