Op visite bij...

Osinum Kwartet
Het Osinum Quartet presenteert een gevarieerde selectie van werken uit verschillende stijlen, tijdperken en sferen.
So. 19 Jan 2025 11:00
So. 19 Jan 2025
11:00
  • So. 19 Jan 2025
    11:00
    Incl. garderobe, koffie/thee met stukje taart
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Hoewel deze werken verschillen, zijn ze verbonden door een duidelijke lijn van sentimentele, menselijke en artistieke ontwikkeling.

Het Osinum Quartet presenteert een gevarieerde selectie van werken uit verschillende stijlen, tijdperken en sferen.

Hoewel deze werken verschillen, zijn ze verbonden door een duidelijke lijn van sentimentele, menselijke en artistieke ontwikkeling. Dit programma is een cyclische reis die begint bij de oorsprong van de westerse "klassieke" muziek. Vervolgens komt muziek die geïnspireerd is door een meer folkloristische en aardse cultuur. De cyclus culmineert wanneer muziek evolueert en terugkeert naar het rituele en "heilige". Met veelzijdige en unieke werken van componisten als Fanny Mendelssohn, David Maslanka en de jonge Spaanse componist Joan Perez-Villegas volgt de voorstelling geen strikte chronologische volgorde. In plaats daarvan wordt de voorstelling geleid door een filosofische benadering, hoewel de tijdlijn van de muziek- en menselijke geschiedenis nog steeds grotendeels gevolgd wordt.

Dit jonge Spaanse saxofoonkwartet maakt indruk door haar mooie ensembleklank. Met momenten vurig, dan weer teder en transparant. Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek

Guthaben

Øsimun Kwartet, bestaande uit: 
Diego Dávila Cabanillas, sopraansaxofoon
Fátima Alcázar, altsaxofoon 
Inés González, tenorsaxofoon 
Ricard Martínez, baritonsaxofoon 

De klassieke kickstart van je zondag: zes concerten, in twee verschillende zalen, waar je kennis maakt met jonge getalenteerde musici.

Je wordt verwelkomd met koffie/thee en een smakelijk taartje terwijl je op visite bent bij getalenteerde musici, waaronder leden van Dutch Classical Talent, voormalige leden van de Concertgebouworkest academie en winnaars van de Nederlandse Muziekprijs.  

Elk concert nemen de musici je mee in hun eigen muzikale wereld, waarbij zij meer vertellen over de achtergrond van de muziek. Deze intieme concertserie op zondagochtend biedt een ontspannen manier om klassieke muziek in slechts een uurtje te ontdekken.   

Programm

Muziek van Fanny Mendelssohn, Glazunov, Maslanka