Hamlet

Studio Antigone
Hamlet en Ophelia, soulmates, samen vechtend om vrij te zijn.
Do. 24 Apr 2025 20:00
Do. 24 Apr 2025
20:00
  • Do. 24 Apr 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Vergelijkbaar met de virtuele schijnwereld waarin we nu leven.

Een voorstelling met Hamlet en Ophelia, niet als waanzinnigen, maar als soulmates, samen vechtend om vrij te zijn. Hamlet om zich te bevrijden van de schijnwereld van het hof, vergelijkbaar met de virtuele schijnwereld waarin we nu leven; Ophelia om zich te bevrijden van de ketenen die voor een vrouw, ook nu nog, gelden, ketenen van kuisheid en zwijgplicht.

Regisseur Agaath Witteman heeft vorig seizoen met Antigone van Sophocles, bewezen dat respect voor de taal van de schrijver gepaard kan gaan met uiterst modern theater geschikt voor een breed publiek.

Voorjaar 2025 speelt studio_antigone_ HAMLET van William Shakespeare. Zoals altijd bij deze toneelgroep met grote achting voor de oorspronkelijke tekst, de prachtige taal van Shakespeare. Het wordt een meeslepende en muzikale voorstelling, waarin tragiek en ook humor hand in hand zullen gaan. Donderdag 24 april in het Wilminktheater in Enschede: Hamlet

Bestandteil von

Guthaben

Met Julien Croiset als Hamlet. En verder Hans Croiset, Vincent Croiset, Marguerite de Brauw, Lidewij Mahler, Toto van Stekelenburg, Yannick Bronkhorst, Kyra van de Watering, Stefana Kraaijestein en Scott Reniers.
Regie: Agaath Witteman
Vertaling: Bert Voeten
Foto’s: Marieke Timp