Zomerorgelconcert

Jorrit Woudt, orgel en Maurice van Dijk, trompet
Bezoek ook deze zomer de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten.
Sa. 27 Juli 2024 16:00
Sa. 27 Juli 2024
16:00
  • Sa. 27 Juli 2024
    16:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Organist Jorrit Woudt en trompettist Maurice van Dijk verzorgen samen het derde zomerorgelconcert op zaterdag 27 juli om 16:00 uur in de Grote Kerk in Enschede.

Jorrit Woudt
Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. Op dertienjarige leeftijd begeleidde hij zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden, voornamelijk in de vier gereformeerde kerken van Enschede.

Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma Orgel. Hij is een veelgevraagd koor- (en samenzang)begeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten en was hij als organist en pianist te zien bij het tv-programma Nederland Zingt.

Maurice van Dijk
Maurice van Dijk (1977) kwam met verschillende orkesten op mooie podia. In Duitsland, België en Frankrijk speelde hij met diverse festiviteiten en herdenkingen mee. Ook werkte hij mee aan het kerstconcert van de Poolse televisie en speelde hij in Israël. Ook mocht Maurice diverse keren voor ons koningshuis spelen.

​In de kerk- en koorwereld is Maurice geen onbekende. Zo was hij o.a. al tientallen malen bij 'Nederland Zingt' (EO) te gast en ook bij Radio 4, Radio IJsselmond,  RTV-Oost, NCRV, KRO en de Reformatorische Omroep. In het bijzonder zijn te noemen de medewerking aan 'Messiah' van Handel in een televisieregistratie voor de EO vanuit de Stevenskerk in Nijmegen en de medewerking in 2021 aan de 'Mis' van Stravinski vanuit de Joriskerk in Amersfoort.

In 2011 verscheen zijn debuutalbum 'Reflections' en ook zijn roman 'Een Bedrieglijk Slot', waarvan bij RTVoost nog een tv-interview is te vinden. Verder werkte hij nog mee aan samenzangreizen van Amicitia naar Duitsland en maakte hij met het kleinkoor 'Musica Religiosa' o.l.v. Gerwin van der Plaats nog  reizen naar partnersteden van de gemeente Kampen (Soest en Meinerzhagen). Ook musiceerde Maurice in de beroemde Saint-Eustache in Parijs in samenspel met orgel, piano en sopraan.

Bestandteil von