Willem van Walderveen

Murder on the Orient Express

Gerrie van der Klei, Lone van Roosendaal, Frederik Brom, Remko Vrijdag
Regisseur Jasper Verheugd brengt met sterrencast beroemd moordmysterie van Agatha Christie naar theater / vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren in de Volkskrant
za 17 feb 2024 en zo 18 feb 2024
za 17 feb 2024
en
zo 18 feb 2024

Ga mee op reis met de beroemde Orient Express

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moordmysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater. Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op zaterdag 17 en zondag 18 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater op het juiste spoor?  

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat? 

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben… Het is een moordzaak die je niet snel zult vergeten.  

Toneelschrijver Ken Ludwig (bekend van De drie Musketiers en Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘who done it’. Met een cast van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is.

Pers
De première van Murder on the Orient Express is goed gevallen bij de media. De Volkskrant deelde vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uit en was onder meer enthousiast over hoofdrolspeler Remko Vrijdag. 'Remko Vrijdag is onmiskenbaar de spil en motor van de theatervoorstelling’. Zijn spel wordt omschreven als 'droogkomisch, op een leuke manier ijdel en qua timing perfect'.

'De vraag of dat wel werkt, zo’n overbekend verhaal (dat ook al verschillende keren is verfilmd) in het theater opnieuw vertellen, kan met een volmondig ja worden beantwoord', oordeelde de recensent van de krant. Ook in andere recensies wordt er kwistig met sterren gestrooid. Musicalsites komt zelfs tot vijf: 'Het mooie decor, het licht en de muziekfragmenten maken het helemaal af'. 

 

.

'Het publiek gaat echt mee op reis met de Orient Express'

Regisseur Jasper Verheugd

Credits

-Cast: Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts, Penny Vos en Belle Zimmerman
-Regie: Jasper Verheugd

De Cast 

   

 

   

 

     

 

   

'Veel inspiratie uit locatietheater'
Regisseur Jasper Verheugd: “Ik ben ontzettend enthousiast om deze iconische Agatha Christie op het toneel te mogen brengen. Met deze cast belooft het een avond te worden die je niet snel zult vergeten."
Het wordt een groots opgezette theaterproductie met een filmisch karakter; een inventief decor, spectaculair licht en er wordt gebruik gemaakt van soundscapes en muziek. “Voor deze nieuwe versie van Murder on The Orient Express halen we veel inspiratie uit locatietheater, waar ik me de afgelopen jaren in verdiept heb", aldus Verheugd. "Het publiek gaat echt mee op reis met de Orient Express."