Willem van Walderveen

Het Kerstdiner

Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries e.v.a.
Gezellige, verrassende en spannende theaterbeleving in de kerstperiode mét smaakvol driegangendiner
vr 8 dec 2023 - za 6 jan 2024
vr 8 dec 2023
-
za 6 jan 2024

Het Kerstdiner als ultiem avondje uit tijdens sfeervolle kerstperiode

Het Kerstdiner is een mysterieuze en smaakvolle theaterbeleving met prachtige muziek en een steengoede cast. Onder het genot van een heerlijk driegangendiner, met grandeur geserveerd in een sfeervolle De Kleine Willem, geniet het publiek van de verwikkelingen en de ontrafeling van een moordintrige. De cast bestaat uit Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries, Christanne de Bruijn en Jip Wassenberg. Medewerking verleent onder meer Wilminks Kweek. 

Baron Frederik van Heeckeren-Aalderink (Laus Steenbeeke) nodigt het publiek uit voor een chique kerstdiner in De Kleine Willem. Als duidelijk wordt dat de reden van het kerstdiner een nogal duistere is, slaat de feestelijke sfeer totaal om. Er blijken zich intieme vrienden en familieleden van de baron onder het publiek te bevinden. Wat hebben zij met dit mysterie te maken en wat gebeurt er als de spanningen tot een hoogtepunt komen? Wordt het mysterie ontrafeld? Is iedereen wel wie hij zegt te zijn?

Langgekoesterde droom
Het Kerstdiner wordt geregisseerd door Anne de Blok, die met de musical Brugklas vijf keer werd genomineerd voor een Musical Award. Danny Westerweel is scriptschrijver en Bart Geleynse heeft de muzikale leiding heeft over de zeskoppige live big band. Het spelende en zingende ensemble bestaat uit deelnemers van Wilminks Kweek, het talentontwikkelingstraject van het Wilminktheater. 

Volgens hoofdrolspeler Laus Steenbeeke is Het Kerstdiner een spannende en eerlijke voorstelling. “En dat overgoten met een sausje van humor en heerlijk eten”, zo legt hij uit. Hij staat onder meer samen op het podium met zijn goede vriendin Lieneke le Roux (bekend van Oogappels en Flikken Maastricht) "Daarmee komt er voor ons een langgekoesterde droom uit. Na ons afstuderen aan de toneelschool hebben we samen in twee producties gespeeld, en daarna niet meer. Dat het nu weer gaat gebeuren is een fantastische mijlpaal in onze 45-jarige vriendschap."

Samen drinken, lachen en genieten
Het Kerstdiner is het ultieme avondje uit tijdens de sfeervolle kerstperiode. Of zoals Steenbeeke zegt: "Het is een ontzettend leuke voorstelling waar je met je hele familie of vriendengroep naartoe kan. Samen eten, drinken, lachen en genieten en dat heerlijke kerstgevoel beleven. Ik zou het wel weten.”

De dresscode voor bezoekers: chique/ kerst feestelijk

Koop kaarten vóór 12.00 uur op de dag van de voorstelling
Kaarten voor Het Kerstdiner dienen vóór 12.00 uur op de dag van de voorstelling aangeschaft te worden. 
Annuleren kan tot uiterlijk vijf werkdagen voor de voorstelling.

Gezellig samen met anderen aan een tafel
De zaal is ingedeeld in grote tafels waar plek is voor tien personen. Wie minder dan tien tickets boekt, komt met anderen aan tafel te zitten. Een boeking van tien personen is een boeking voor een hele tafel. De voorstelling kent een normaal tarief en is inclusief driegangendiner. Dieetwensen of allergiën? Geef deze dan door via de kassa.

Drankarrangement
Bezoekers kunnen ook een heerlijk drankarrangement bestellen. Voor 19,50 euro per persoon worden de hele avond drankjes uit het assortiment naar keuze geserveerd.

Koop kaarten vóór 12.00 uur op dag van voorstelling
Kaarten voor Het Kerstdiner dienen vóór 12.00 uur op de dag van de voorstelling aangeschaft te worden. Annulering kan uiterlijk tot vijf werkdagen voor de voorstelling i.v.m. inkoop en bereiding van het diner.

Onderdeel van

‘De onmiskenbare Twentse humor ontbreekt zeker niet’

Regisseur Anne de Blok

Credits

Cast:
-Laus Steenbeeke
-Lieneke le Roux
-Nico de Vries
-Christanne de Bruijn
-Jip Wassenberg

Kijk mee bij de repetities

 

Hoofdrol voor Laus Steenbeeke
De Baron in Het Kerstdiner wordt gespeeld door Laus Steenbeeke. De in Borne opgegroeide en in Enschede wonende acteur is bekend vanwege zijn rollen in onder meer Het Klokhuis, Flodder en ’t Schaep met de 5 pooten. In Twente heeft hij een flinke schare fans opgebouwd, door grootschalige locactietheaterproducties als Hanna van Hendrik en Van Katoen en Water.

Credits

Julie-Anne Sikkens Wilminks Kweek, Merith van Mensch Wilminks Kweek, Sem Verhaere Wilminks Kweek, Wietse Stuiver Wilminks Kweek, Suzanne van der Els Wilminks Kweek