Saturday Night Fever

Buddy Vedder, Esmée Dekker e.a.
How Deep Is Your Love, More Than a Woman, Stayin' Alive, Night Fever: zing en swing mee met beroemde discohits
di 29 okt 2024 - do 31 okt 2024
di 29 okt 2024
-
do 31 okt 2024

Geniet met Buddy Vedder en Esmée Dekker van de grootste discohits in de swingende musical Saturday Night Fever

Buddy Vedder en Esmée Dekker schitteren in de swingende musical Saturday Night Fever, die op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober in de Pay. Zaal van het Wilminktheater te zien is. Het belooft een fantastische ervaring te worden met een topcast die het publiek volop laat genieten van deze tijdloze klassieker. Bereid je voor op uitbundig meezingen en -swingen op megahits als How Deep Is Your Love, More Than a Woman, Stayin' Alive en natuurlijk Night Fever.

De voorstelling wordt een groot feest met een verrassende vormgeving, een nieuwe vertaling en de vele wereldhits die zowel in het Nederlands als in het Engels worden gezongen met begeleiding van een geweldige live band.

Voor velen roept de avond een prachtige herinnering op, terwijl anderen voor het eerst kennismaken met Saturday Night Fever. Hoe leuk wil je ’t hebben?

Het verhaal
Het verhaal van Saturday Night Fever ontvouwt zich rond de jonge en aantrekkelijke Tony Manero (Buddy Vedder), die opgroeit in een arm immigrantengezin in Brooklyn, New York. Samen met zijn vrienden droomt hij van het onbereikbare Manhattan, aan de overkant van de East River. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse realiteit in de legendarische disco 2001 Odyssey.

Tony, de koning van de dansvloer, wordt aanbeden door vrouwen en is het rolmodel voor alle jongens. Wanneer hij op een avond de charmante Stephanie Mangano (Esmée Dekker) ontmoet, laat hij zijn vaste danspartner vallen. Na een reeks dramatische gebeurtenissen en confrontaties met familie en vrienden besluit Tony samen met Stephanie de sprong naar het succesvolle en bruisende Manhattan te wagen.

Doorbraak John Travolta
De musical bouwt voort op het succes van de gelijknamige film uit 1977, waarin John Travolta zijn doorbraak beleefde. De film bereikte een cultstatus dankzij de wervelende dansscènes en de wereldberoemde discomuziek, vooral van De Bee Gees. Wie kent immers niet de tijdloze hits How Deep Is Your Love, More Than a Woman, Stayin' Alive en Night Fever? Het bijbehorende soundtrackalbum behoort tot de top 25 van de bestverkochte albums wereldwijd, met meer dan veertig miljoen exemplaren verkocht. Het is zelfs het best verkochte discoalbum aller tijden.

'De muziek overstijgt de generatie'

Esmée Dekker in De Telegraaf over de muziek van de Bee Gees

Wie is Buddy Vedder?
Buddy Vedder leeft voor het podium. De bekende televisiepersoonlijkheid (Holland’s Got Talent, The Passion, The Voice Kids) was onder meer te zien in de musicals Heerlijk Duurt Het Langst en Murder Ballad. Ook bracht hij met de concerten The Legends We’ve Lost: A Tribute To... een ode aan zijn muzikale helden The Eagles, Prince en George Michael.

Wie is Esmée Dekker?
Esmée Dekker heeft de discosmaak al flink te pakken. Zo straalde ze afgelopen zomer in de Nederlandse theaters tijdens Stayin’ Alive Disco Fever. Het publiek genoot ook van Esméé in onder meer de succesvolle musicals The Rocky Horror Show, Evita, Lazarus en Grease. Esmée werd zelfs genomineerd voor een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in My Fair Lady.

Programma

Grote hits als Stayin' Alive, How Deep Is Your Love, Night Fever, More Than a Woman, If I Can't Have You, More Than a Woman, Manhattan Skyline, Open Sesame, Jive Talkin', You Should Be Dancing en Disco Inferno.