Sister Act

met o.a. Sanne Wallis de Vries en April Darby
Halleluja! De hemelse hitmusical Sister Act komt terug naar Nederland!
di 25 feb 2025 - zo 2 mrt 2025
di 25 feb 2025
-
zo 2 mrt 2025

Halleluja! De hemelse hitmusical Sister Act komt terug naar Nederland!

Cabaretzangeres Deloris is er op een dag getuige van hoe haar maffiavriendje een moord pleegt. Ze slaat noodgedwongen op de vlucht en neemt haar intrek in een klooster in een achterbuurt van de stad. 

Wanneer een zangeres gedwongen wordt om bescherming te zoeken tegen de maffia in een klooster, verandert ze het koor van het klooster in een zielvolle groep met een repertoire vol Motown-hits. Dit leidt echter tot onverwachte bekendheid voor het koor, wat haar eigen identiteit in gevaar brengt.

Sister Act is een hartverwarmend verhaal over Deloris, die een nonnenkoor transformeert tot een swingend succes. Een verhaal over vriendschap, transformatie en het vinden van je eigen stem. De heerlijke discosongs maken Sister Act een explosie van muziek, humor en… nonnen! 

Sterrencast

Een sterrencast met April Darby en Sanne Wallis de Vries én muziek van Emmy-, Grammy-, Tony- en Oscar winnaar Alan Menken, maken Sister Act een explosie van muziek, humor en… nonnen! Stilzitten is een zonde bij dé feelgood musical comedy van het jaar. De musical, gebaseerd op de gelijknamige film, is een doorslaand succes over de hele wereld en komt van 25 februari tot 2 maart in het Wilminktheater in Enschede in een gloednieuwe versie. 

Stilzitten is een zonde bij dé feelgood musical comedy van het jaar. 

 

Uit de Britse pers: 

“It's the most joyful show I've seen all year” - The Sun ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Hallelujah, a heavenly revival” - Independent  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“A divine night out” - Whats on stage ️⭐️⭐️⭐️⭐️

“It's a hell of a lot of fun” - Sundat Express ️⭐️⭐️⭐️⭐️

Onderdeel van

Credits

Deloris van Cartier: April Darby
Moeder Overste:
Sanne Wallis de Vries

Muziek: Alan Menken
Liedteksten: Glenn Slater
Script: Cheri Steinkellner, Bill Steinkellner
Regie: Bill Buckhorst
Producenten: Iris van den Ende, Miel Gouda

Over Sister Act

Het leven van nachtclubzangeres Deloris Van Cartier neemt een verrassende wending als ze per ongelijk getuige is van een moord. Ze moet zich noodgedwongen verschuilen op een ondenkbare plek voor een discodiva: een klooster. Onder streng toezicht van Moeder Overste vindt Deloris haar plek tussen de groep uitbundige nonnen en maakt ze van het hulpeloze kerkkoor een swingend succes.