Titus Tiel Groenestege

Noem het een huwelijk

Bolder en Van Santen
Een voorstelling over de prachtige ellende waarin liefde kan verzanden.
do 6 mrt 2025 20:30
do 6 mrt 2025
20:30
  • do 6 mrt 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

​In ’Noem het een huwelijk’ vertrekken Bolder & Van Santen vanuit een berg huisraad van zomaar een man en zomaar een vrouw

Een nieuw duo heeft zich gevormd: Bolder&Van Santen. Bestaande uit theatermakers Audrey Bolder en Noël van Santen. Audrey (voorheen cabaretduo Bolder & Plante) en Noël (voorheen cabaretduo Schudden) vormen samen een nieuw spraakmakend koppel. Deze fysieke acteurs maken samen de voorstelling 'Noem het een huwelijk'.

In ’Noem het een huwelijk’ vertrekken Bolder & Van Santen vanuit een berg huisraad van zomaar een man en zomaar een vrouw. Alles is gezegd, alles is beleefd en alles is gedroomd. Een leven lang hebben ze met elkaar gesproken, gezwegen, spullen verzameld en nu zitten ze in dat overvolle huis en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. In rap tempo wisselen hilarische en ontroerende scenes elkaar af. Soms met tekst, dan weer fysiek. De absurditeit zit in het uitvergroten van het alledaags, de humor schuilt in de onverwachte wendingen.

Acteurs Audrey en Noël vormen een hecht duo dat moeiteloos op elkaar inspeelt.Ze brengen een fysieke cabaretvoorstelling over de prachtige ellende waarin liefde kan verzanden Audrey Bolder en Noël van Santen maakten samen eerder locatietheater en kleine korte performances voor festivals. Daarnaast hebben ze ieder een indrukwekkende lijst van producties en voorstellingen waarin zij hebben gespeeld of die ze zelf hebben gemaakt.

 

Titus Tiel Groenestege

Korte biografie Audrey Bolder:

Audrey Bolder (1970) studeerde af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast studeerde ze drie jaar zang bij Esther Maas Vocal Training. Op toneel was Audrey te zien in zeer uiteenlopende (muziektheater) producties bij onder andere theatergroep Aluin, het Filiaal, De Utrechtse Spelen en speelde zij Dusty in een musical over Dusty Springfield. Sinds 2016 speelt Audrey de door haar zelfgeschreven monoloog Bep, over de oudste dochter van Gerrit Rietveld. Van 1997 tot 2005 vormde zij samen met Victorine Plante het cabaretduo Bolder & Plante. Op televisie en in de bioscoop is Audrey te zien in verschillende films, televisieseries (o.a. GTST, Flikken Maastricht en Spangas) en commercials. De laatste jaren wordt Audrey veel gevraagd als regisseur en was zij gastdocent en eindregisseur bij Codarts, de HKU, Buitenkunst en de KTA. Daarnaast regisseerde ze vijftien jaar lang de deelnemers van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Korte biografie Noël van Santen:

Noël van Santen (1973) studeerde af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens zijn studie won hij met het duo Schudden het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd hij tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s waarvan er drie genomineerd werden voor de Poelifinario. Tussendoor speelde Noël bij onder meer Theatergroep Aluin, Growing up in Public en Wederzijds. Hij speelde in de musical ‘De Marathon’ en oogstte hij lof in de solovoorstelling ‘De Nachtwaker’ van Het Filiaal theatermakers. Noël is ook te zien in diverse films, televisieseries en commercials.